Hlavní obsah

Tady Vary: Šest předpremiér, vítěz benátského festivalu i film o Presleyových

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Projekt Tady Vary představí šest nových předpremiér. Lidem v 56 kinech po celé České republice nabídne ke zhlédnutí filmy Chudáčci, The Iron Claw, Panenky na útěku, Rivalové, Priscilla a Ve jménu cti, vítěze Divácké ceny Právo letošního karlovarského festivalu. Nyní v době adventu se na filmových plátnech objeví vánoční hit Láska nebeská.

Foto: KVIFF

Cailee Spaenyová a Jacob Elordi v rolích manželů Presleyových ve filmu Priscilla.

Článek

Tady Vary, projekt spřízněný s karlovarským festivalem, nabídne předpremiérové filmy od ledna do června 2024, vždy v jeden čas ve všech kinech.

Film Chudáčci je vítězným snímkem benátského festivalu, The Iron Claw je životopisným filmem, Panenky na útěku jsou zase novinkou oscarového režiséra Ethana Coena.

Populární herečku Zendayu lidé uvidí v hlavní roli filmu Rivalové, o vztahu Elvise Presleyho s jeho ženou bude životopisné drama Priscilla, posledním bude historický snímek Ve jménu cti.

Tady Vary přinášejí novinku. Filmy s festivalovou atmosférou pro každého, celý rok

Film

„Tady Vary neboli filmařská liga mistrů pokračuje sérií výjimečných titulů, jež posunou jarní kinozážitky současných i budoucích abonentů tohoto neobyčejného projektu do kategorie nezapomenutelných,“ řekl umělecký ředitel Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary (MFF KV) Karel Och.

Na šest snímků jarní sezony je od úterka v prodeji zvýhodněné předplatné ve vánočním dárkovém balení. Místo šesti filmů jich lidé zaplatí pět, jeden bude zdarma. To je výhoda i pro případ, že některý z večerů nestihnou.

Vstupenky jsou navíc přenosné - předplatitelé mohou vstupenky na vybrané představení přenechat přátelům či rodině.

Diváckou cenu deníku Právo vyhrál ve Varech francouzský film Ve jménu cti

Divácká cena Práva

Cyklus Tady Vary, jehož první tři večery navštívilo ve všech krajích více než 7000 diváků, nabídne i na jaře festivalovou atmosféru, procházku po červeném koberci a úvody s hosty.

Letošní rok uzavře 13. prosince projekce filmu Láska nebeská. Tento film se do kin vrací po dvaceti letech v obnovené premiéře a ve 4K remasterované verzi.

Trailer Láska nebeskáVideo: Aerofilms

Program jarní sezony Tady Vary
Datum a časFilmRežiePopis
10. 1. 2024 20:00ChudáčciYorgos LanthimosPříběh mladé ženy, kterou geniální vědec přivede zpět k životu. Bella (Emma Stoneová) se pustí se zhýralým právníkem (Mark Ruffalo) do víru dobrodružství napříč kontinenty.
7. 2. 2024 20:00The Iron Claw Sean DurkinPříběh o píli, dřině a bratrské lásce inspirovaný skutečnými událostmi. V rolích wrestlerských legend z rodiny Von Erichů Zac Efron, Jeremy Allen White a Harris Dickinson.
13. 3. 2024 20:00Panenky na útěku Ethan CoenDvě holky, které potřebují změnu, a banda gangsterů, která potřebuje kufr, jenž se nedopatřením dostal těm dvěma do rukou.
24. 4. 2024 20:00RivalovéLuca GuadagninoZnali se jako teenageři, teď se znovu utkávají. Stará rivalita ožívá - na tenisovém kurtu i v lásce.
22. 5. 2024 20:00PriscillaSofia CoppolaPříběh turbulentního manželství je zároveň procítěným portrétem lásky a slávy.
12. 6. 2024 20:00Ve jménu ctiVincent PerezPaříž, 1887. Duel je oficiálně zakázanou, ale Ve jménu cti stále běžnou praxí.

RECENZE: Napoleon pro mládež i milovníky bitev

Kultura

Reklama

Výběr článků

Načítám