Hlavní obsah

Tady Vary přinášejí novinku. Filmy s festivalovou atmosférou pro každého, celý rok

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Projekt karlovarského filmového festivalu Tady Vary přichází s novinkou. Nabízí lidem festivalovou atmosféru s červeným kobercem, filmovými předpremiérami a úvody s hosty, po celý rok v tuzemských kinech.

Foto: MFF KV

Tady Vary

Článek

Speciální, festivalový večer si lidé budou moci užít vždy jednu středu v měsíci od letošního října do května příštího roku, a to pokaždé ve stejný okamžik v kinech po celé České republice. Do projektu Tady Vary se jich zapojilo 43. 

Na programu budou české předpremiéry nejvýraznějších světových filmů. A u vybraných titulů bude následovat živě přenášený interaktivní dialog s tvůrci.

Vítěz z Cannes i Láska nebeská

Filmovou sezónu zahájí 18. října vítěz Zlaté palmy v Cannes, snímek Anatomie pádu. Diváci se mohou těšit na filmy Umění jíst a milovat nebo Napoleon; před Vánocemi na obnovenou premiéru Lásky nebeské, jedná se také o jarním uvedení filmu Duna: Část druhá.

Foto: Milan Malíček, Právo

Kryštof Mucha

Na celou sezonu Tady Vary 2023/24 je od 19. září v prodeji zvýhodněné předplatné. Jednotlivé vstupenky bude možné zakoupit i několik dní před představením, ale pouze v kinech, která nevyprodají předplatitelé. Více informací je na stránkách www.tadyvary.cz.

„Smyslem akce je připravit divákům sérii mimořádných zážitků, prohloubit jejich vztah ke kvalitnímu filmu a povzbudit je k pravidelnější návštěvě kin ve všech krajích České republiky,“ řekl výkonný ředitel karlovarského festivalu Kryštof Mucha.

Režisér Ridley Scott vyšle do kin svého Napoleona

Film

„Výběr filmů se pohybuje na hranici mezi divácky přístupným artovým filmem a tím nejkvalitnějším a nejchytřejším mainstreamem. Ve skladbě programu jsme velmi ambiciózní a jsme rádi, že díky spolupráci s distributory, jako jsou Falcon, CinemArt, Aerofilms či Vertical Entertainment můžeme představit dlouho očekávané tituly Napoleon režiséra Ridleyho Scotta s Joaquinem Phoenixem v hlavní roli nebo vítěze festivalu v Cannes Anatomii pádu,“ dodal umělecký ředitel MFF KV Karel Och.

Filmová sezóna

Koncept Tady Vary proběhne nově v podobě „filmové sezony.“ Půjde o cyklus deseti projekcí prémiových filmů, které se odehrají v předem daných středečních termínech.

Do konce roku se diváci mohou těšit na čtyři konkrétní tituly, další program sezony bude oznámen před koncem roku. Akce má za cíl podpořit celoroční návštěvnost kin a kvalitních filmů.

Program podzimní filmové sezóny 2023:
18. 10. 20:00 Anatomie pádurežie Justine TrietFrancie, 2023
1. 11. 20:00 Umění jíst a milovatrežie Anh Hung TranFrancie, 2023
22. 11. 20:00 Napoleonrežie Ridley ScottVelká Británie, 2023
13. 12.20:00 Láska nebeskárežie Richard CurtisVelká Británie, USA, Francie 2003

Sezonní předplatné

Diváci budou mít možnost zakoupit si, podobně jako u koncertů vážné hudby či divadel, výhodné abonmá (předplatné) na celou filmovou sezonu Tady Vary.

Výhodou předplatného je cena a předem pevně dané termíny, které divákům zjednoduší plánování návštěvy kina. Předplatitelé namísto 10 filmů zaplatí pouze 7 filmů a 3 získají zdarma jako bonus.

Zlatá palma pro film Anatomie pádu. Potřetí v historii bodovala žena, navíc Francouzka

Film

Vstupenky jsou přenosné, předplatitelé mohou vybrané představení darovat přátelům či rodině. Místa, která se nezaplní v rámci předprodeje, budou uvolněna pár dnů před akcí do prodeje za plnou cenu.

Prostor pro film

Tvůrci spotů pro Tady Vary se nechali inspirovat myšlenkou, že i ti nejzaměstnanější, bez rozdílu věku a postavení, si mohou užít předem naplánovaný filmový večer. Hlavní postavou spotů je herec a prezident karlovarského festivalu Jiří Bartoška, který se představuje v překvapivých, ale pro Tady Vary charakteristických rolích.

Spoty jsou k vidění na KVIFF.TV.

Může se vám hodit na Firmy.cz: Kina

Reklama

Výběr článků

Načítám