Hlavní obsah

Světová baletní hvězda Marianela Núñezová zatančí poprvé na českých prknech

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V České republice se vůbec poprvé představí světová baletní diva Marianela Núñezová, primabalerína londýnského Královského baletu. Se svým partnerem Reecem Clarkem vystoupí s Baletem Národního divadla Brno (NdB).

Foto: Archiv NdB

Marianela Núñezová je považována za jednu z největších světových hvězd baletu. V ČR vystoupí poprvé.

Článek

Soubor Baletu NdB v novém roce vrací na jeviště Janáčkova divadla baletní titul, který měl premiéru v květnu minulého roku, Balanchine. Ve večeru čtyř choreografií proslulého George Balanchina uvítá soubor exkluzivního hosta mezinárodního věhlasu.

„Je to až zázrak, že Marianela Núñezová, ikona světového tance, vystoupí s naším souborem. Rozhodně udělám všechno pro to, aby se do Brna ráda vracela,“ dodává umělecký šéf baletu Mário Radačovský.

V představení zatančí brilantní Balanchinovo Tschaikovsky Pas de deux. Jedinečnou příležitost vidět špičku světové baletní scény mají diváci pouze v sobotu (27. ledna) v Janáčkově divadle.

RECENZE: Dramatická i humorná Věc Makropulos

Kultura

Marianela Núñezová, rodačka z argentinského Buenos Aires, je experty označována za taneční fenomén, je milována publikem i obdivována odbornou kritikou.

Britští taneční kritici ji například třikrát zvolili v rámci National Dance Awards tanečnicí roku.

Klaní se jí svět

„Marianela Núñezová je primabalerína jedné z nejprestižnějších světových scén, londýnského The Royal Ballet, na jejímž vrcholu stojí už více než dvacet let. Baletu se věnuje od šesti let, v šestnácti letech nastoupila do baletního sboru Opery v Covent Garden a Londýnu je věrná dodnes. Je opěvována nejen pro dokonalou taneční techniku, ale především pro své obrovské charisma, s nímž si naprosto podmaňuje scénu,“ dodává mluvčí baletu NdB Michaela Paučo.

V Janáčkově divadle vystoupí se skotským tanečníkem Reecem Clarkem, který v Královském baletu v Londýně působí již od roku 2013, od roku 2022 jako první sólista.

V každém tvoru jiskra boží

Kultura

Může se vám hodit na Firmy.cz: Národní divadlo Brno

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám