Hlavní obsah

Streamovací služby rostou jak houby po dešti

Tisíce filmů a seriálů mohou lidé sledovat doma díky streamovacím platformám, jako jsou Netflix, HBO Max, Disney+ a další. Je jich stále víc a víc. Velký boom zaznamenaly za covidu, kdy byla kina a divadla zavřená, pohyb venku omezený. A tak se hodila jejich nabídka. Oscary ověnčené filmy i ty další, seriály, záznamy divadelních představení či koncertů.

Foto: Profimedia.cz

Nabídka streamovacích služeb se rozšiřuje

Článek

Jejich obliba neklesla ani po návratu k běžnému životu, naopak přibývají další.

Mezi ty nejpopulárnější u nás patří Netflix, HBO Max a Disney+. Poměrnými letošními novinkami jsou Sky Showtime a jeho základní poplatek 179 korun měsíčně a Canal+, který kromě filmů a seriálů na svém sportovním programu nabízí přenosy anglické Premier League, za 189 korun.

Většina z platforem sází také na svou původní produkci, především seriálovou. Není výjimkou, že některé filmy, hlavně zahraniční, nabízí v jeden čas několik služeb.

Netflix nabízí své služby od 199 korun za měsíc, stejně tak služba HBO Max, jež se pyšní tím, že přináší i filmy, které mají nedlouho po premiérovém uvedení v kinech. Přesněji už za měsíc a půl. Za 199 korun měsíčně je možné sledovat také Disney+.

Tipy na nejlepší seriály na Netflixu s českým dabingem nebo titulky

Film

I televize nabízejí placený obsah

Své placené kanály mají také tuzemské televize. Nova má Voyo, pro které točí minisérie a seriály i uznávaní režiséři jako David Ondříček (Král Šumavy: Fantom temného kraje). Alice Nellis zase napsala scénář seriálu Mozaika, jenž se právě natáčí. Cena za Voyo je 159 korun za měsíc.

Prima má streamovací službu Prima+, která za 149 korun měsíčně nabízí nejen svůj stabilní program, ale i novinky, především seriály. A také fakt, že po zakoupení služby odpadne problém s reklamou, která ani u nahraných nebo zpětně zhlédnutých pořadů na TV Prima nejde přetáčet.

Své ivysílání má i Česká televize, je k zhlédnutí zdarma. Pomineme-li koncesionářské poplatky 135 korun měsíčně, které platí každý, kdo má televizní přijímač. Jeho bohatý archiv nabízí české filmy, seriály, pohádky i dokumenty. Ty zahraniční, jež ČT na svých kanálech vysílá, jen po dobu trvání zakoupených práv.

Menší? Třeba KVIFF.TV

Z dalších menších služeb je to pak například KVIFF.TV, která je propojená s Mezinárodním filmovým festivalem Karlovy Vary a nabízí lidem české i zahraniční festivalové filmy. Nyní je dostupná i ve formě smart TV aplikací pro chytré televizory. Divadelní představení přináší svým uživatelům služba Dramox a nejen dokumenty Dafilms.

Anketa

Máte měsíčně předplacenou nějakou streamovací službu?
Ano, jednu
22,9 %
Ano, dvě
14,1 %
Ano, tři a více
34,1 %
Ne
28,9 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 170 čtenářů.

Sdíleči si připlatí. Netflix jim za každou domácnost naúčtuje 79 Kč

Internet a PC

Streamovací služby budou do pěti let užívat čtyři miliony domácností v ČR

Internet a PC

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám