Hlavní obsah

Schelingerova kapela se na jaře vrátí

Právo, jaš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V letošním roce uplynulo 55 let od narození a 25 let od tragického úmrtí zpěváka Jiřího Schelingera. U příležitosti toho se schází k další spolupráci původní rocková sestava skupiny Františka Ringo Čecha, později Jiřího Schelingera, která ho po větší část kariéry hudebně doprovázela.

Článek

Tvoří ji zpěvák a kytarista Milan Schelinger, Jiřího bratr, dále kytarista Stanislav Kubeš, baskytarista Jan Kavale, klávesista Roman Dragoun a bubeník Josef Havlíček.

Kapela se nejprve hodlá zavřít do zkušebny a oprášit repertoár, který budou z větší části tvořit nezapomenutelné písně Jiřího Schelingera. Zbytek produkce zaplní autorský materiál mladšího bratra Milana, který Jiřího nahradí za mikrofonem.

Na jaře příštího roku chce skupina testovat reakce posluchačů na několika klubových scénách a v létě na festivalech. Na podzim plánuje samostatné turné v Česku i na Slovensku.   

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám