Hlavní obsah

Vychází nový Salon: Vladimír Špidla o budoucnosti práce i „nová romantika“ v ženské pop music

Právo, SALON

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Co všechno najdete ve čtvrteční příloze deníku Právo Salon?

Foto: SALON, Právo

Salon z 27. května 2021

Článek

● Rozhovor s ředitelem Masarykovy demokratické akademie a bývalým premiérem Vladimírem Špidlou o digitalizaci a automatizaci práce; jaké profese budou nejvíce zasaženy, jak je Česko na změny připraveno, proč bychom měli finančně oceňovat i péči o blízké či zlepšování životního prostředí a jak vůbec do budoucna udržet naši společnost pohromadě?

● Text spisovatelky Aleny Wagnerové o společných rysech katolické církve a komunistické strany; co o obou institucích vypovídají jejich základní texty Otčenáš a Internacionála, jak se obě vypořádávají s „kacíři“ a může se církev z neslavného osudu komunistických stran v něčem poučit?

● Esej hudební publicistky Anety Martínkové o tom, jak vypadá „nová romantika“ podle současných populárních hudebnic; v čem se přístup písničkářek k lásce a mezilidským vztahům liší třeba od přístupu Michela Houellebecqa v jeho posledním románu Serotonin, který bývá vykládán právě jako etalon postmoderní romantiky?

Foto: Reuters

Zpěvačka Beyoncé

● Sloupek Apoleny Rychlíkové o prozaických knihách Přípravy na všechno od Elsy Aidse a Baletky od Miřenky Čechové, které do soudobé české literatury vnesly specifický rozměr autenticity, ale porotou Magnesie Litery zůstaly opomenuty

● Krátkou glosu o básnické sbírce Martina Trdly Průběžná zpráva o stavu území

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám