Hlavní obsah

Vychází nový Salon: Sara Polak o budoucnosti, technologiích a cloudových společenstvích

Právo, SALON

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Co všechno najdete ve čtvrteční příloze deníku Právo Salon?

Foto: SALON, Právo

Salon ze 17. února 2022

Článek

● Rozhovor s evoluční antropoložkou Sarou Polak o budoucnosti a technologiích; proč se naše společnost nachází na hraně chaosu a co z toho může vzejít, jak technologie proměňují politiku a můžou cloudová společenství – tedy globální decentralizované komunity propojené internetem – nahradit stát?

● Rozhovor se socioložkou Kateřinou Nedbálkovou nad její knihou Tichá dřina. Dělnictví a třída v továrně Baťa; jak současní dělníci a dělnice vnímají třídní rozdělení společnosti, jak hodnotí vývoj po roce 1989, jak jsou zastoupeni v současné televizní kultuře a jakou roli v tom všem hrají sociální sítě?

● Recenzi Martina Šrajera na teenagerský televizní seriál Lucii Kajánkové TBH; co se z něj dospělí diváci můžou dozvědět o světě dospívajících – o hledání sexuálních identit i individuální zodpovědnosti, o skutečném i virtuálním světě, o životě mimo škatulky?

Foto: Česká televize

Ze seriálu TBH (2022)

● Sloupek Apoleny Rychlíkové o knížce Édouarda Louise Kdo zabil mého otce; proč je v autorově kritice činů politické třídy důležitá personifikace, čím pracující třídu poškodil Jacques Chirac a čím Emmanuel Macron a jaká jména by se v tomto kontextu dala vyvolat mezi českými politiky?

● Krátké glosy o nových knihách; jsou to monografie Zygmunta Baumana Tekutý život, biografie Houellebecq od Denise Demonpiona, grafický román Reinharda Kleista Knock Out!, memoáry N. J. Andrejeva To, nač se vzpomíná a básnická sbírka Matěje Lipavského Genciána

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám