Hlavní obsah

Vychází nový Salon: Jak je na tom český dokumentární film?

Právo, SALON

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Co všechno najdete ve čtvrteční příloze deníku Právo Salon?

Foto: SALON, Právo

Salon z 29. července 2021

Článek

● Esej filmového kritika Martina Šrajera shrnující situaci českého dokumentárního filmu především v jeho vztahu k sociální realitě; v čem selhává oceňovaná Nová šichta nebo snímky Heleny Třeštíkové a jak práci dokumentaristů formují požadavky těch, kdo jejich díla platí a distribuují?

● Prózu spisovatelky Kateřiny Rudčenkové z našeho povídkového cyklu na podporu Platformy pro sociální bydlení; jak hrdinku poznamená užití psychedelik a co objeví na dně „králičí nory“?

● Sloupek Štefana Švece, který se s nadsázkou sobě vlastní ptá, kde jsou ty časy, kdy za všechno mohl Kalousek, a taky na to, co všechno „se ví“ na piráty

Foto: Petr Horník, Právo

Michal Šanda s fotografií básnířky Bohumily Grögerové (1921-2014)

● Text Michala Šandy o výstavě k nedožitým stým narozeninám spisovatelky Bohumily Grögerové, která je k vidění v pražském letohrádku Hvězda

● Krátkou glosu Jakuba Šofara o sbírce básní Petra Štengla Jeden člověk; malá ukázka: Jeden člověk / co měl pohovku, / se jmenoval Sigmund Freud / a otevřel si obchod s nábytkem.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám