Hlavní obsah

Prokop oslaví šedesátku koncertem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Maratonec českého bigbeatu Michal Prokop oslaví šedesátku 27. listopadu koncertem v pražské Lucerně. Mezi hosty jsou Jiří Suchý i Dan Bárta.

Článek

Na koncertě má kromě hlavního protagonisty a jeho skupiny Framus Five vystoupit řada hostů. Budou mezi nimi ti, kteří Michala Prokopa ovlivnili v jeho raných začátcích, ti kteří jsou jeho generačními souputníky i ti, které on považuje za jakési své nástupce. Pokud vše dopadne dobře, vystoupí Jiří Suchý, Vladimíra Mišík, Radim Hladíkem i Dan Bárta, Zdeněk Bína nebo Petr Skoumal.

Koncert bude natáčet Česká televize, která jeho záznam odvysílá ještě do konce tohoto roku. Režisér Jiří Věrčák zároveň pro firmu Sony BMG připraví z tohoto koncertu živé DVD, kde kromě koncertu najdou diváci řadu zajímavých archivních materiálů. Zároveň firma vydá i CD live. Pracovní název je zatím "Michal Prokop Live 60".

Prokop letos vydal po dlouhé odmlce i řadové album Poprvé naposledy. [celá zpráva]

Reklama

Související články

Rockové rozjímání Michala Prokopa

Michal Prokop vydal po mnoha letech novou řadovou desku Poprvé naposledy. Když na přelomu roku poprvé představoval některé nové písničky na koncertě v pražském...

Výběr článků

Načítám