Hlavní obsah

Proč se soused Franta chová divně? Možná je mimozemšťan

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Poklidný život malé moravské vesnice rozbouří podivné úkazy. A navíc se soused Franta začne chovat divně. Možná za to mohou mimozemšťané. Odpověď přinese nová komedie režiséra Rudolfa Havlíka Franta mimozemšťan, která je o jedné nečekané návštěvě z kosmu. A nejen o ní.

Franta mimozemšťanVideo: Cinemart

 
Článek

„Mám velmi rád sci-fi filmy. Vždycky mě bavily, vyrůstal jsem na E.T. - Mimozemšťan a na všech dalších, které potom přišly, a tím, že mám rád komedii a humor, rozhodl jsem se, že sci-fi zkusím pojmout legračním způsobem, který je mi blízký,“ uvedl Havlík.

„Myslím si, že od našeho filmu se dá očekávat zejména humor a situace, které pramení z toho, co by bylo, kdyby mimozemšťan omylem přistál místo v Americe v Čechách. Což už samo o sobě je legrace. Jakmile jsem začal psát a vykreslovat české reálie a charaktery a to, jakým způsobem se chováme sami k sobě i k přírodě, i k mimozemšťanům, tak se mi to zalíbilo. Díky tomu můžeme od Franty mimozemšťana očekávat zábavu a vtip,“ dodal režisér.

Foto: Vojtěch Resler

Režisér Rudolf Havlík a Jakub Prachař. Společně točí novou komedii Franta mimozemšťan.

Do hlavních rolí obsadil Jakuba Prachaře, toho dokonce do dvojrole, a Terezu Rambu jako jeho ženu. V dalších rolích uvidíme Filipa Březinu, Kateřinu Marii Fialovou, Vasila Fridricha, Eriku Stárkovou či Jiřího Langmajera.

Amatérský astronom Blažej (Filip Březina) je přesvědčen, že návštěva z kosmu je tady. Jen mu nikdo nevěří. Starosta Picek (Vasil Fridrich) má spoustu práce s dotacemi a zdejší policistka Marková (Erika Stárková) rozjíždí pátrání po ukradené cisterně. Ale proč se soused Franta (Jakub Prachař) najednou chová divně? Jako by ho někdo vyměnil!

Celá vesnice sice tvrdí, že Franta byl vždycky trochu z jiné planety, ale tohle chování je moc i na jeho ženu Boženu (Tereza Ramba). Ve chvíli, kdy se v obci zjeví Rebeka (Kateřina Marie Fialová) a v patách jí jde nesmlouvavý generál Sokol (Jiří Langmajer), rozhodnou se místní přijít záhadě na kloub. Po svém!

Komedie Franta mimozemšťan bude v kinech od 8. února.

Jana Plodková a Jiří Langmajer jako trosečníci. Záběry z natáčení filmu Ostrov

Film

OBRAZEM: Je Jakub Prachař mimozemšťan? To řeší i Tereza Ramba

Film

Může se vám hodit na Firmy.cz: Kina

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám