Hlavní obsah

Princezna Diana znovu na stříbrném plátně

Právo,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po snímku v režii Olivera Hirschbiegela s Naomi Wattsovou v titulní roli vzniká další biografický film věnovaný princezně z Walesu, který se soustředí na jeden zásadní víkend v jejím životě.

Foto: ČTK/APInvision/Joel C Ryan

Princeznu ztvární Kristen Stewartová.

Článek

Režisér Pablo Larraín se po dramatech zasvěcených životu první dámy Jackie Kennedyové či osudu politika a básníka Pabla Nerudy zaměřil na zesnulou bývalou choť britského následníka trůnu. Dianu sleduje během vánočních svátků v královské rezidenci v Norfolku zkraje devadesátých let, kdy se po vzájemných sporech a nevěře definitivně rozhodla ukončit manželství s princem Charlesem.

Princeznu ztvární Kristen Stewartová, jež proslula rolí v Twilight sáze. Po jejím boku se objeví Jack Farthing, známý z historického seriálu Poldark. Podle informací serveru Variety projekt odhalil další obsazené včetně držitelky Zlatého glóbu Sally Hawkinsové, Seana Harrise nebo Timothyho Spalla, jenž na sebe upozornil ve fantasy příbězích o Harrym Potterovi.

Film nazvaný podle princeznina rodného příjmení Spencer se v současnosti natáčí ve Velké Británii a do kin by měl vstoupit letos na podzim, tedy těsně před uvedením páté řady obdobně laděného seriálu Koruna, v němž princeznu místo Emmy Corrinové z předchozí série bude hrát Elizabeth Debickiová.

Premiéru tak bude mít necelý rok před pětadvacátým výročím Dianiny tragické smrti při autonehodě v Paříži, jež se udála 31. srpna 1997 během honičky s bulvárními novináři.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám