Hlavní obsah

Prince dostal rozum. Nezažaluje fandy, kteří si nahráli koncert

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zpěvák Prince se rozhodl ustoupit od soudní tahanice s vlastními fanoušky. Původně prý chtěl milión dolarů od každého z 22 fanoušků, kteří dali na internet své neoficiální nahrávky z koncertů, uvedla BBC.

Foto: ČTK

Prince by měl v letošním roce vydat nové album.

Článek

Podle Princova právníka už byly nahrávky odstraněny. Zpěvákovi příznivci reagovali velmi podrážděně na jeho nápad ztrestat nadšence, kteří si koncerty nahráli.

„Piráti už nelegální nahrávky odstranili a pirátství se už ani nevěnují,” zdůvodnil rozhodnutí právník. „Máme pochopení pro fandy, kteří touží po takovém materiálu, ale byli bychom raději, kdyby ho měli přímo od nás než od třetí strany, což jsou překupníci.”

Mediální právník Steve Kuncewicz se žalobě podivil a pro BBC uvedl, že je to vyhlášení války vlastním fanouškům.

Nová deska brzy

Funková ikona Prince má ve zvyku poměrně často někoho žalovat. Hádal se s oficiálními i neoficiálními vydavateli a zažaloval slavné stránky Pirate Bay, na čemž však nic nevydělal. The Pirate Bay byla později (nejen kvůli Princovi) v mnoha zemích zablokována.

Zpěvák, který je autorem hitů jako Purple Rain, Cream, Rapsberry Beret nebo Diamons and Pearls, slíbil na letošek nové album PlectrumElectrum.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám