Hlavní obsah

Picasso za 100 eur? V charitativní loterii to je možné

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Možnost získat originál od Pabla Picassa za 100 eur nabízí internetová charitativní loterie. Jedná se o dílo Muž s operním kloboukem.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Tento Picassův obraz vyhrál Američan v tomboleVideo: Reuters

 
Článek

„Jde o první akci svého druhu,” řekla za pořadatele Peri Cochinová. „Je to světová premiéra s ohledem na to, že zisk je určen pro charitativní projekt. Poprvé je uspořádána taková loterie, která zahrnuje skvělé umělecké dílo v hodnotě miliónu dolarů.”

Vydáno bylo 50 000 lístků za cenu 100 eur a projekt byl schválen i malířovým vnukem Olivierem Picassem. Sám Pablo Picasso by prý byl spokojen, protože byl velmi štědrý.

„Picassovi dědicové nám to schválili, protože všichni si myslí, že Picasso byl inovativní, kreativní, pořád dělal nové věci, byl avantgardní a tohle je velmi avantgardní, je to poprvé, co se taková akce koná,” dodala.

Obraz pochází z Picassova kubistického období. Neznámý sponzor ho koupil v New Yorku a pak daroval charitě, která má přispět na opravy památek v Libanonu.

Reklama

Výběr článků

Načítám