Hlavní obsah

Ostravský taneční festival Beats for Love odkrývá první jména

Právo, hon

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Organizátoři festivalu taneční hudby Beats for Love odtajnili první jména interpretů již třetího ročníku, který se uskuteční na začátku července v Dolní oblasti Vítkovice. V industriálních kulisách Dolních Vítkovic se potkají snad všichni nejvýznamnější dýdžejové z České a Slovenské republiky.

Foto: beatsforlove

Beats for Love

Článek

Hvězdami drum´n´bassové scény budou slovenský L Plus a český Forbidden Society. „Oba jsou to skvělí dýdžejové a producenti, kteří českou a slovenskou scénu přerostli a skvěle ji reprezentují v zahraničí,“ uvedl jeden z členů organizačního týmu Matyáš Ožana.

Do Ostravy se letos opět chystá také duo Papa Django & Swing Thing ze Slovenska, kteří vyprodávají v rámci svých elektroswingových akcí tančírny i velké kluby. Na oblíbené techno scéně zahraje DJ Orbith. V letošním roce se na festivalu také objeví producentská DJ dvojice Makarov & Steen, jejichž skladby hrávají elitní interpreti jako Richie Hawtin nebo Christian Varela.

„Fanoušci se mohou těšit i na Tools Projeckt, tedy na projekt dvojice DJ Nois a DJ Spiriakos. Prvního jmenovaného můžete znát jako rezidenta brněnské Apokalypsy, ten druhý patří k největším talentům středoevropské techno scény,“ řekl Ožana.

Jednou z mnoha novinek třetího ročníku bude pódium zaměřené na EDM a trance. Hostit bude například populární BonTrip, duo kyperského rodáka Bona Finixe a zimbabwského Tripmaina. Další jméno tohoto pódia bude slovensko-finská kolaborace Driftmoon jejichž skladby podporují Armin van Buuren, Aly & Fila, Markus Schulz a další.

Organizátoři chtějí představit také scénu se zaměřením na reggae, jungle, dancehall a další podobné styly. Jedním z hlavních hostů bude přední osobnost českého reggae MC MessenJah.

Festival Beats for Love je největší přehlídkou taneční hudby ve střední Evropě, v minulém roce na něj přišlo přes 35 tisíc návštěvníků. V letošním roce chtějí pořadatelé překonat padesátitisícovou hranici a počtem diváků trumfnout i festival Colours of Ostrava.

Letošní ročník proběhne od 2. do 5. července a podmínkou pro vstup do areálu je pouze zakoupení ekologického kelímku za symbolickou cenu. „Díky tomu se má na festival možnost dostat opravdu skoro každý. A to je jedna z hlavních myšlenek našeho festivalu – zůstat otevřen pro všechny slušné milovníky hudby,“ říká ředitel festivalu Kamil Rudolf.

Reklama

Výběr článků

Načítám