Hlavní obsah

Nové Star Wars jsou tu! O filmech toho ale moc nevíme

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zatímco část světa slaví Velikonoce, fanoušci Hvězdných válek mají své vlastní oslavy. V Londýně právě probíhá akce Star Wars Celebration 2023 Europe na které samozřejmě nechybí ani oznámení novinek. Fanoušci se tak dočkali upoutávek z připravovaných seriálů, a dokonce i oznámení nových filmů.

Upoutávka ze seriálu AhsokaVideo: Lucasfilm

 
Článek

Nejdříve začneme stříbrným plátnem. Zdali je plánovaná trilogie od Riana Johnsona zrušena, nebo ne, jsme se nedozvěděli. Dočkali jsme se ale oznámení nových režisérů a základního časového zasazení, ve kterém se jejich snímky budou odehrávat.

Uznávaný režisér James Mangold se postará o originální příběh o zrodu Jediů a o tom, jak se naučili manipulovat se Silou. Podle jeho slov se jedná o biblicky epický příběh. Mangold stojí například za výborným dramatem Le Mans 66 nebo komiksovým Loganem. Již za pár měsíců půjde do kin jeho nový Indiana Jones, fanoušci by se tak neměli o kvalitu jeho vstupu do světa Hvězdných válek bát.

Foto: David Ryneš, Novinky

Příběhová linie Hvězdných válek

Další na paškál přišel Dave Filloni. Ten coby chodící encyklopedie Hvězdných válek spojí příběhovou linku o Impériu z Mandaloriana s Epizodou 7: Síla se probouzí. Slibuje, že se bude jednat o TU obrovkou událost, kterou si fanoušci přejí.

Režisérka Sharmeen Obaid-Chinoyová má na starosti snímek zasazený po událostech poslední trilogie. Do role Rey se opět vrátí Daisy Ridleyová, která bude mít na starosti obnovení řádu Jediů.

Po rozporuplně přijaté poslední trilogii to nové snímky nebudou mít lehké. Star Wars se daří mnohem lépe na streamovací platformě Disney+ se seriály než na stříbrném plátně. Fanoušky si získal Mandalorian, jehož třetí série se právě vysílá. Andor se etabloval jako vážný příběh, který mnozí považují za to nejlepší, co se ve světě Star Wars událo za posledních třicet let, a Boba Fett: Zákon podsvětí měl sice vlažnější přijetí, ale o propadák se rozhodně nejednalo.

Ahsoka

Dále fanoušci mohli vidět ukázku z připravované Ahsoky. Ta se poprvé objevila v animovaném seriálu Klonové války, který začal vycházet v roce 2008. Coby padawanka Anakina Skywalkera si ihned získala srdce mnoha fanoušků a fanynek.

Foto: Lucasfilm

Ukázka ze seriálu Ahsoka

Následně se ve své hrané verzi objevila v Mandalorianovi a hned bylo jasné, že to nezůstane jen u pár scének. Ahsoka tak dostala svůj vlastní seriál a nyní fanoušci konečně ví, kdy se ho dočkají. Ahsoka se začne vysílat na Disney+ v srpnu tohoto roku.

The Acolyte

Po úspěchu Mandaloriana, Andora a netrpělivě vyhlížené Ahsoce, Disney s LucasFilmem ukázali konečně kousek z dříve oznámeného seriálu The Acolyte. Podle tvůrkyně bude příběh mírně odlehčenější oproti například Andorovi, ale zároveň dodává, že se hodně inspirovala japonskými filmy od režiséra Akiro Kurosawy. Diváci tedy mohou čekat spirituální cestu jak Sithů, tak i Jediů.

Foto: David Ryneš, Novinky

Protagonisté seriálu Acolyte

The Acolyte je zasazen před prequelovou trilogii, tedy ještě před Epizodu 1: Skrytou hrozbu. Z ukázky, kterou jsme mohli vidět, se mohou fanoušci těšit na hodně světelných mečů, více z mytologie Jediů a hlavně na charismatickou Carrie Anne Mossovou, kterou můžete znát například z role Trinity z filmové série Matrix. The Acolyte vyjde na Disney+ v roce 2024.

Skeleton Crew

Na place se objevil také herec Jude Law s mladšími kolegy, aby hovořili o dalším připravovaném seriálu Skeleton Crew. Diváci se mohou těšit na dobrodružství s atmosférou například E.T. Mimozemšťana nebo první série Stranger Things. Parta dětí se ztratí v galaxii a s pomocí ochránce, kterého hraje Jude Law, budou muset najít cestu domů. Skeleton Crew se začne vysílat na Disney+ někdy v průběhu tohoto roku.

Foto: Lucasfilm

Herci připravovaného seriálu Skeleton Crew

Star Wars Celebration 2023 Europe končí v pondělí 10. dubna, je tak možné, že se fanoušci dočkají ještě dalších oznámení.

Reklama

Výběr článků

Načítám