Hlavní obsah

Nové knihy: Stryjová, Le Carré, Nesser i Kissinger

Právo, František Cinger

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Stále pestrá nabídka s portrétem českého olympionika Aloise Hudce, dopisů Zdeňky Kaizlové i dobrodružných knih Le Carrého, Nessera či úvah Henryho Kiessingera. A samozřejmě komiks i audiokniha.

Článek

Dagmar Stryjová:

Alois Hudec – mistr kruhů

Nové knihy

Při oslavách 150 let existence České obce sokolské Věra Čáslavská prohlásila: „Pro mě je naším největším sportovcem historie gymnasta Alois Hudec. To, jak vyhrál na kruzích v roce 1936 na olympiádě v Berlíně, nic nepředčí.“ Autorka popisuje jeho pestré životní osudy.

Mladá fronta, 168 stran, 249 Kč

Dagmar Hájková a Helena Kokešová:

Dívčí deníky Zdenky Kaizlové z let 1909–1919

Nové knihy

Unikátní svědectví dospívání dívky z tzv. lepších vrstev v době předválečné a zejména z 1. světové války. Ozvěny hrůz i milostné sny, rodinná dramata, politické proměny české společnosti a vznik nového státu, plus dopisy Josefa Fanty z italské fronty.

Nakladatelství Lidové noviny, 160 stran, 209 Kč

John Le Carré:

Zrádce mezi námi

Nové knihy

Mladý oxfordský akademik s levicovými sklony a jeho přítelkyně advokátka odlétají mimo sezónu na dovolenou na karibský ostrov Antigua. Tam zdánlivou náhodou potkávají ruského milionáře Dimu, jenž vlastní poloostrov a zlaté hodinky posázené diamanty...

Mladá fronta, přeložil Milan Lžička, 360 stran, 349 Kč

Louise Pennyová:

Případy vrchního inspektora Gamache 4: Oživlý kámen

Nové knihy

Inspektor quebecké Sureté Armand Gamache si jako každý rok připomíná s manželkou Reine-Marie výročí seznámení v Manoir Bellechasse, odlehlém luxusním hotýlku nedaleko Three Pines. Letní bouře za sebou zanechá mrtvé tělo...

Knižní klub, přeložila Lenka Uhlířová, 400 stran, 379 Kč

Håkan Nesser:

Münsterův případ

Nové knihy

Když čtyři důchodci slaví výhru v loterii, teče alkohol proudem. Závratná radost však netrvá dlouho. Pár hodin po bujaré oslavě je totiž jeden ze seniorů nalezen mrtvý. Byl ubodán zezadu přímo ve svém bytě. Případu se ujímá komisař Münster.

Moba, přeložila Helena Matlochová, 288 stran, 289 Kč

Frank Herbert:

Duna

Nové knihy

Několikrát zfilmované a oceňované kultovní dílo sci-fi vyprávějící o mocenských bojích uvnitř vesmírného Impéria, v nichž jde o ovládnutí planety Arrakis, zdroje vzácného koření, v podání Marka Holého a Jany Strykové.

OneHotBook, 2 x CD mp3, 22 hodin 1 minuta, 379 Kč

Henry Kissinger:

Uspořádání světa

Nové knihy

Mnohostranný, historickými a politickými souvislostmi podložený pohled na řád současného světa. Úvahy hledají perspektivu tohoto řádu pro naši dobu tváří v tvář výzvám, jako je islamismus, šíření jaderných zbraní a globalizace.

Prostor, přeložil Martin Pokorný, 400 stran, 397 Kč, e-kniha 199 Kč

Gil Yaron:

Jeruzalém, stře(d)t světa

Nové knihy

Náboženství i světové říše sváděly boje o nadvládu nad Jeruzalémem. Autor v historicko-politickém průvodci vede čtenáře ke kořenům města a přibližuje jeho význam z pohledu tří světových náboženství. Doslov je věnován vztahům českých zemí k němu i k Izraeli.

Vyšehrad, přeložila Ruth J. Weiniger, 304 stran, 348 Kč

Joe Kubrt:

Fax ze Sarajeva

Nové knihy

Legendární komiks z okupovaného Sarajeva napsaný na základě faxových zpráv, které posílal Ervin Rustemagi svým přátelům a kolegům v Americe... Intenzivní příběh přežívání obyčejného člověka ve válečné zóně – v podání neoddiskutovatelné komiksové legendy!

Crew, přeložila Pavla Horáková, 208 stran, 499 Kč

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám