Hlavní obsah

Nové knihy: Smithová, Goffa a Bastašić

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jak na Nový rok, tak po celý rok, říká se. Tak proč nezačít sportem, aspoň v knize. Příběh legendy sportovního lezení a českého reprezentanta Adama Ondry je totiž v mnohém inspirativní. Totéž lze bezpochyby očekávat od průvodce Karavanem po Evropě, ve kterém se dozvíme, jak nejlépe cestovat v přívěsu na kolečkách. V nabídce knih prvního týdne roku 2023 najdeme také detektivku, ve které vyšetřovatel pátrá po dávném zločinu, nebo román pojednávající o osudovém dilematu mladé dívky.

Foto: Novinky

Nové knihy

Článek

Carlos Ruiz Zafón: Město páry

Jedinečná a působivá série čtyř volně navazujících napínavých románů Stín větru, Andělská hra, Nebeský vězeň a Labyrint duchů uchvátila miliony čtenářů po celém světě. Autor těchto mistrovských příběhů zasazených do magického světa Barcelony a tajemného prostoru nazvaného Pohřebiště zapomenutých knih plánoval poté vydání ještě kolekce povídek, které přinesou nové informace o známých postavách a objasní také historii stavby bájné knihovny. A nejen to.

Publikování tohoto souboru se však Carlos Ruiz Zafón bohužel již nedožil – Město páry vyšlo až několik měsíců po jeho náhlém, nečekaném skonu.

Kalibr, 224 stran, 329 Kč

Foto: Kalibr

Obal knihy

Kerry Lonsdaleová: Poslední slova

Mladší sestra Olivie Carsonové, šestnáctiletá Lily, je těhotná a musí se rozhodnout. Měla by dát své dítě k adopci, nebo jít na potrat? Ani jedna možnost jí nepřijde správná, a proto utíká z domova a nikdy se už nevrátí. Olivii však pravidelně jednou za rok posílá obrázek svého syna Joshe, a to až do jeho třinácti let. Tehdy se zničehonic na prahu Oliviina domu objeví sám Josh. Je vyděšený a má u sebe notářsky ověřené prohlášení od Lily. Chlapec má problémy s mluvením, ale krásně maluje. Za jeho obrázky se ovšem skrývá děsivé svědectví.

Ikar, 336 stran, 399 Kč

Foto: Ikar

Obal knihy

Jennifer E. Smithová: Nepotopitelná Greta Jamesová

Po náhlé smrti své matky, nejvěrnější fanynky, a několik týdnů před vydáním druhého, velmi očekávaného alba se Greta Jamesová na pódiu zhroutí. Její dosud oslnivá kariéra se náhle ocitne v ohrožení…

O několik měsíců později souhlasí, že bude otci dělat společnost na plavbě po Aljašce, kterou si její rodiče koupili na oslavu čtyřicátého výročí. Může to být jejich poslední šance, jak zacelit rány po společné ztrátě.

Ikar, 280 stran, 329 Kč

Foto: Ikar

Obal knihy

Martin Goffa: Vodní hrob

V nové původní české detektivce od držitele Ceny Jiřího Marka Martina Goffy se hlavní hrdina, novinář Marek „Terence“ Vráz setkává s umírající ženou, která chce na poslední chvíli ulevit svému svědomí. Svěří se mu, že před lety tajně porodila a pak zabila své dítě. Terence se snaží ověřit pravdivost jejího příběhu, naráží však na nesrovnalosti a v ženině vyprávění objevuje větší a větší trhliny.

Nakonec však zjistí, že věci, které si žena pamatuje, nejsou zdaleka tak hrozivé jako skutečnost…

Kalibr, 200 stran, 299 Kč

Foto: Kalibr

Obal knihy

Colleen Hooverová: Život jedna báseň

Osmnáctiletou Layken, zdrcenou smrtí milovaného otce, čeká další rána: musí se s matkou a mladším bráškou odstěhovat z rodného Texasu na sever země, do Michiganu, kde sněží už v září a kde nezná živou duši.

Snaží se ze všech sil držet, aby nepřidělávala matce starosti, ale v duchu si zoufá a ztrácí naději, že se její život někdy změní k lepšímu.

A přece k tomu stačí tak málo: mladík z protějšího domu, přitažlivý jednadvacetiletý Will, s nímž ji pojí záliba ve slam poetry a jemuž se nová hezká „sousedka“ zalíbí na první pohled. Layken a Willa to k sobě neodolatelně táhne a po první vášnivé schůzce se zdá, že je nemůže nic rozdělit. Přesto však stačí jedno šokující odhalení, aby slibný vztah rázem skončil.

Ikar, 264 stran, 329 Kč

Foto: Ikar

Obal knihy

Ernest Cline: Ready Player Two

Několik dní po vítězství v soutěži vyhlášené zakladatelem bezplatného kyberprostoru Oasis narazí Wade Watts na něco, co znovu zamíchá osudem jeho i celého lidstva. Ve hře se objeví nové a poslední velikonoční vejce s tajemným obsahem, které může Oasis povýšit na zcela novou úroveň a učinit tuto virtuální realitu ještě podivuhodnější – a mnohem návykovější.

Wadeovi přibude další soupeř, neskutečně silný a nebezpečný, který neváhá obětovat miliony životů, aby dostal, co chce.

Laser, 408 stran, 459 Kč

Foto: Laser

Obal knihy

Lena Bastašić: Chyť toho králíka

Román rekonstruuje přátelství dvou bosenských žen, které byly od mala nerozlučné, než se mezi nimi všechno bolestně pokazilo. Už dvanáct let se neviděly, když Saře žijící nyní v Dublinu zavolá bývalá kamarádka Lejla s prosbou, aby ji z Mostaru odvezla do Vídně. Je tam prý její od války nezvěstný bratr Armin. Během dlouhé jízdy napříč Balkánem k sobě znovu hledají cestu. Návrat domů vyplaví dlouho potlačované vzpomínky na dětství a dospívání ve válkou poznamenané zemi.

Argo, 224 stran, 298 Kč

Foto: Argo

Obal knihy

Kevin Hearne: Papír a krev

Al MacBharrais je jen jeden. Ačkoli i ostatní Skotové mohou mít dramatické kníry a zálibu v luxusních koktejlech, Al má jedinečný talent: Je mistrem inkoustové a pečetní magie. V jeho nadaných rukou dokáže papír a pero vyvolat podivuhodná kouzla. Al však není tak docela sám – je součástí celosvětové sítě agentů, kteří využívají své schopnosti k ochraně světa před zlomyslnými bohy a podivnými příšerami. Když tedy v Austrálii za zlověstných okolností zmizí kolega agent, Al opustí útulné hospůdky a kavárny v Glasgow a vydá se do Dandenong Ranges ve Victorii, aby záhadu vyřešil. Jenže na stopě jeho kolegy se začnou znepokojivou rychlostí vršit mrtvoly.

Laser, 336 stran, 399 Kč

Foto: Laser

Obal knihy

Jiří Kalemba, Karel Kubeška: Medaile na chvíli

Příběh olympijské premiéry sportovního lezení a českého reprezentanta Adama Ondry. Dějová linie spojuje vlastní závod špičkového sportovního lezce na olympijských hrách 2021 v Tokiu, včetně všech jeho důležitých momentů, s emocemi prošpikovanou komentátorskou prací sportovního redaktora Jiřího Kalemby. Kniha se neomezuje jen na zajímavou zápletku, ale díky rozhovorům s dalšími významnými osobami věnujícími se sportovnímu lezení, horolezectví, ale i sportu obecně, mapuje disciplínu v širším rámci.

Epocha, 144 stran, 359 Kč

Foto: Epocha

Obal knihy

Kolektiv autorů: Karavanem po Evropě

Objevte andaluskou krajinu, vydejte se do Norska až k polárnímu kruhu, jeďte si prohlédnout Sicílii a prozkoumejte Skotskou vysočinu. Autoři této knihy vám prostřednictvím 50 příběhů poradí, jak nejlépe zorganizovat cesty karavanem po Evropě v délce od pěti dnů do dvou týdnů, a ještě mnohem víc. Každý hlavní itinerář je doplněn třemi podobnými výlety a představuje tak bohatou studnici nápadů, kam v příštích letech vyrazit na čtyřech kolech na nezapomenutelnou jízdu.

Svojtka, 300 stran, 899 Kč

Foto: Svojtka

Obal knihy

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám