Hlavní obsah

Nové knihy: Samešová, Williams, Kepler, Holland i Cílek

Právo, František Cinger

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Novinky zvou do svérázné společnosti Jiřího Muchy do normalizační Prahy. John Williams zase do USA na konci 19. století. Detektivní příběhy přinášejí Lars Kepler, Camilla Läckbergová i McDermidová. A Roman Cílek připomíná zrůdnost holocaustu. Na konec nesmí chybět komiks.

Článek

Venuše Samešová

Nové knihy

Venuše Samešová je ženou nevšedního osudu nejen proto, že žila v normalizační Praze jako míšenka a byla krásná. Něco takového se rovnalo pozvání do umělecké společnosti, a tak se stala součástí legendární bohémské komunity v domě Jiřího Muchy na Hradčanech.

Nakladatelství Pejdlova Rosička, 296 stran, 299 Kč

John Williams:

Stoner

Nové knihy

William Stoner se narodí na konci 19. století v Missouri do chudé farmářské rodiny. Rodiče ho pošlou studovat na místní univerzitu, ale mladý William se zamiluje do anglické literatury. Po řadě životních nezdarů objeví stoické mlčení předků a čelí nezbytné samotě.

Kniha Zlín, přeložil Jiří Popel, 282 stran, 289 Kč, e-kniha 169 Kč

Lars Kepler:

Stalker

Nové knihy

Před devíti lety byl pastor Rocky Kyrklund odsouzen za brutální vraždu a svěřen do psychiatrické péče. Když se vrací do společnosti, je znovu zavražděna žena a vyšetřování vede opět k Rockymu Kyrklundovi...

Host, přeložila Azita Haidarová, 571 stran, 349 Kč, e-kniha 189 Kč

Camilla Läckberg:

Krotitel

Nové knihy

Na zasněžené silnici u lesa srazí auto polonahou, dezorientovanou dívku. Obětí nešťastné nehody je patnáctiletá Victoria, která před čtyřmi měsíci beze stopy zmizela z místní jezdecké školy. Patrik Hedström s kolegy horečně pátrají po pachateli, Victoria nebyla jediná oběť.

Motto, přeložila Vendula Nováková, 362 stran, 299 Kč

Val McDermidová:

Cesta kostlivců

Nové knihy

Ve zdánlivě nepřístupné gotické věžičce zchátralé školy je objevena kostra. K případu je povolána specialistka na staré nevyřešené případy Karen Pirieová, která čelí novému a nepředvídanému nebezpečí.

BB art, přeložila Radmila Damová, 344 stran, 299 Kč

Helena Beránková:

Kouzlení vše nezmění

Nové knihy

Poutavý pohádkový příběh holčičky Anežky, která objevila svůj svět na staré půdě a chvíli váhala, jestli se má stát vílou... Setká se s hodnou vílou Půdilkou, strašidelným obrem Hromákem, ale hlavně překonává strach z nového neznámého prostředí.

Nakladatelství Machart, ilustrace Jany Kubáskové, 32 stran, 199 Kč

Tom Holland:

Ve stínu meče

Nové knihy

V šestém století n. l. byl Blízký východ rozdělen na dvě mocenská centra, Persii a Byzanc. Už o sto let později se ale na jejich místo prodrala nová velmoc – Arabská říše. Změny, které se udály, nebyly pouze geopolitické; svědčily o zásadní proměně lidské společnosti.

Dokořán, přeložili Jaroslav Rek a Jiří Pilucha, 432 stran, 499 Kč

Kamila Mádrová:

Privátní učitelé následníků trůnu Rakousko-Uherska

Nové knihy

Kniha sleduje životní osudy učitelů, kteří docházeli na dvůr Františka Josefa I. Popisuje, jak vnímali své vznešené svěřence a jaké výhody, ale i těžkosti jim tato dvorská služba přinášela.

Nakladatelství Lidové noviny, 240 stran, 239 Kč

Roman Cílek:

Holocaust – slepá kolej dějin

Nové knihy

Tři osudy a jeden proces: pohled do zákulisí nacistických vyhlazovacích záměrů. Arnošt Lustig o ní napsal: „Je to hluboce lidská, poctivá a dobrá kniha. Řadí se k tomu nejlepšímu, co bylo napsáno o druhé světové válce, a ve svém oboru sahá k dokonalosti.“

Moba, 360 stran, 299 Kč

Matt Groening:

Simpsonovi: Prčou napakovaný potlach

Nové knihy

Připravte se na pravou zálesáckou merendu. Marge se stane soudkyní a všichni vyfásnou pořádný flastr. Homer zase vyhraje v soutěži výlet na tropický ostrov, ale netuší, že je sužovaný ďábelským diktátorem!. A Bart se pustí do obchodování se semínky...

Crew, přeložil Petr Putna, 176 stran, 299 Kč

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám