Hlavní obsah

Nové knihy: McNeilová, Cheshireová a Harris

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Někdy si člověk myslí, že má vše a jeho štěstí už nic neohrozí. Jenže pak stačí malá chvíle a všechno je jinak. Právě o tom vypráví román Den jako tenhle. Dalším problémem může být i zhoubná nemoc, rakovina. Právě na tuto chorobu se snaží najít lék dvě lékařky v díle Smrtící lék.

Foto: Novinky

Nové knihy

Článek

Nabídka aktuálního týdne nabízí kromě obligátních detektivek i publikaci zabývající se osamělostí člověka, další zpracovává problematiku německých raket z roku 1944 a najdeme v ní i tu, která mapuje život zvířat v betonových džunglích dnešních velkoměst.

Oliver Pötzsch: Hrobník

Vídeň 1893. V Prátru je nalezeno tělo zavražděné služky. Pachatel ji brutálně probodl kůlem. S jednou obětí se však nespokojil. Začíná série vražd, jejichž společným prvkem je zkrvavený kůl.

Do města přijíždí mladý inspektor Leopold von Herzfeldt. Zkušení kolegové ovšem nechtějí o jeho moderních kriminalistických metodách ani slyšet, takže se ho snaží z vyšetřování vyloučit. Leopold se však nevzdává a nachází nečekanou pomoc v osobě Augustina Rothmayera, hrobníka vídeňského ústředního hřbitova. Tento muž je pokračovatelem dlouhé dynastie svého řemesla a o nebožtících a způsobech smrti ví úplně vše. Především si uvědomuje, že každou pověru lze vědecky vysvětlit.

Kalibr, 368 stran, 399 Kč

Obal knihy

Robert Harris: Rakety smrti

Píše se listopad 1944 a Willi Graf, německý raketový inženýr, odpaluje z nacisty okupovaného Holandska rakety V2 na Londýn. Kay Connollyová byla kdysi herečka, nyní ale coby anglická zpravodajská důstojnice vyráží do Belgie, aby lokalizovala startovací místa a neutralizovala tak hrozbu raketových úderů jednou provždy. Její úkol ohrozí zvěsti o sabotérovi.

Aniž tuší cokoliv o existenci toho druhého, ocitají se Graf a Connollyová na opačných stranách smrtícího honu na lidskou kořist.

Kalibr, 256 stran, 359 Kč

Obal knihy

Patricia Gibneyová: Ani slovo

Jedenáctiletý Mikey se vrací s kamarády domů. O dva dny později místní teenageři objeví jeho tělo v záhonu květin...

Pro inspektorku Lottie Parkerovou je tento případ osobní. Mikey byl totiž kamarád jejího syna Seana a ona cítí, že jí vlastní syn něco tají. O několik dní později je nalezen další mrtvý chlapec a taktéž je obklopený květy. Při pátrání po zvráceném vrahovi s děsivou vizitkou musí Lottie rozkrýt síť tajemství v okruhu Mikeyho kamarádů.

Kalibr, 360 stran, 399 Kč

Obal knihy

Joanna Glenová: Druhá půlka Augusty Hopeové

Augusta a Julia jsou dvojčata, ale přesto je každá jiná.

Augusta miluje slova stejným způsobem, jako jiní lidé zbožňují bonbony nebo zmrzlinu, a sní o cestách na exotická místa, zatímco Julia je doma spokojená a chce se především vdát a založit rodinu. Augusta hodně čte, pokládá spoustu otázek, ve škole opravuje učitele. Dokáže lézt lidem na nervy a nutno přiznat, že do maloměstské čtvrti nezapadá, a tak se už v útlém věku rozhodne, že až vyroste, odstěhuje se někam daleko.

Mezitím na opačné straně světa vyrůstá chlapec jménem Parfait v zemi, kde zuří občanská válka a panuje neuvěřitelná chudoba. I on sní o lepším životě pro sebe a svoji rodinu.

Ikar, 392 stran, 399 Kč

Obal knihy

Antti Ervasti & Matti Pikkujämsä: Chvíle pro sebe – 100 myšlenek o osamělosti

Osamělost se někdy v životě dotkne každého z nás. Pro mnohé je to dokonce celoživotní cesta. Tato kniha se tímto dojemným a důležitým tématem zabývá.

Zviditelňuje fenomén, který snadno zůstává nepovšimnut, a inspiruje nás všechny k zamyšlení, jak bychom mohli snížit stigma, které je s osamělostí často spojováno. S řadou chlupatých kamarádů, kteří budou vašimi průvodci, zjistíte, jak se vypořádat s každodenními problémy od stresujícího pondělního rána přes nízké sebevědomí, vyhoření až po napětí na pracovišti.

Tato kniha kombinuje humor, vřelost a moudrost a poskytuje praktické rady, které vám pomohou lépe sladit pracovní a soukromý život a zvládnout výzvy a požadavky moderní současnosti.

Esence, 244 stran, 299 Kč

Obal knihy

Kelley McNeilová: Den jako tenhle

Annie Beyersová má všechno, dům, milujícího manžela a rozkošnou dceru. Když veze Hannah k pediatrovi, je to den jako každý jiný. Dokud se o několik hodin později neprobudí v nemocnici a nezjistí, že měla autonehodu. Když se ale ptá po své dceři, zmatení doktoři jí sdělují, že žádná Hannah neexistuje. Vlastně nic není tak, jak si Annie pamatuje. Šťastných pět let jejího života se zjevně nikdy nestalo.

Její manželství se chýlí ke konci. Už nebydlí v milovaném žlutém domě na severu New Yorku, teď je z ní úspěšná umělkyně žijící na Manhattanu. Sestra Marcie, se kterou se roky neviděla, je najednou její nejlepší kamarádka a pes Charlie, na jehož smrt si vzpomíná, je živý a zdravý.

Jota, 328 stran, 398 Kč

Obal knihy

Jesse Q. Sutantová: Čtyři tetičky a jedna vražda

Romantická černá komedie s pořádnou dávkou perfektně absurdních situací.

Co se stane, když smícháte jednu (neúmyslnou) vraždu s dvěma tisíci svatebních hostů a k tomu přidáte možné prokletí tří generací čínsko-indonéské přistěhovalecké rodiny? Na pomoc vám přijdou čtyři vlezlé asijské tetičky!

Když Meddy Chanová nešťastnou náhodou zabije své rande naslepo, její všetečná matka povolá ještě všetečnější tetičky, aby jí pomohly zbavit se těla. Bohužel se ukáže, že zbavit se mrtvoly je mnohem náročnější, než by člověk čekal, zvlášť když je nedopatřením dopravena v chladicím boxu na dorty na luxusní miliardářskou svatbu na kalifornském pobřeží, kterou Meddy s matkou a tetičkami organizují. A navíc je to zatím největší zakázka pro jejich rodinný svatební podnik.

Jota, 336 stran, 398 Kč

Obal knihy

Rosanna Leyová: Pomerančový háj

Šťavnaté a voňavé letní čtení o lásce a rodinných tajemstvích. Holly miluje pikantní hořkosladkou pomerančovou marmeládu. Chystá se dát košem své stresující práci ve městě, vrátit se do místa svého dětství na jihu Anglie a splnit si svůj sen: otevřít si obchůdek Hořký pomeranč, oslavu ovoce, které ji v životě tak inspiruje.

Hollyina matka Ella miluje španělskou Sevillu. Proč se tedy zdráhá se tam vrátit a doprovodit Holly na obchodní cestě? Čeho se bojí – a má to něco společného s tajemným receptem na sevillský pomerančový koláč s mandlemi, který před rodinou ukrývá?

Jota, 431 stran, 398 Kč

Obal knihy

Mahi Cheshireová: Smrtící lék

Urputný závod dvou ambiciózních lékařek o nalezení průlomového léku na rakovinu. Jak daleko jsou ochotny zajít, aby uspěly? Lékařské úkony budu konat v zájmu a ve prospěch nemocného…

Rea a Julia. Nejlepší přítelkyně už od dětství, ale také soupeřící lékařky. Doktorka Rea Dharmasenová je zdrcena, když přijde o svou vysněnou výzkumnou pozici ve prospěch své rivalky z lékařské fakulty, doktorky Julie Stoneové.

Jota, 400 stran, 448 Kč

Obal knihy

Suzanne Kelmanová: Za časů odvahy

Cornwall, rok 1944, láskou zaslepená Vivienne Hamiltonová utekla do Paříže s nacistickým válečným zajatcem. Od té chvíle ji už nikdo nespatřil. Jelikož tím pošpinila dobré jméno celé rodiny, následujících sedmdesát pět let se o Vivienne nikdo ani slůvkem nezmínil.

Londýn, současnost. Když Sophie Hamiltonová objeví fotku své pratety Vivienne z období druhé světové války, vyvede ji to z míry. Na fotografii je totiž budova, která souvisela s londýnskou špionážní organizací, a navíc byl tento snímek pořízen těsně předtím, než Vivienne zmizela.

Moba, 320 stran, 303 Kč

Obal knihy

Jan Albert Šturma, Ondřej Sedláček, Petr Šípek, David Storch: Planeta Praha

Výprava do betonové džungle (nejen) hlavního města může mít různé podoby. Koho zajímá, co se klube před domem ze škvíry mezi fasádou a chodníkem, kde se vzal na dvorku ve vnitrobloku šnek, jak si poradí slípka zelenonohá, když ji z jejího hnízda vyžene psík, tomu bude neocenitelným pomocníkem nová kniha Planeta Praha.

Ta vznikala souběžně s natáčením stejnojmenného filmu, jenž míří do českých kin 4. srpna. Stojí za ním režisér Jan Hošek se štábem odborných spolupracovníků.

Vyšehrad, 336 stran, 499 Kč

Obal knihy

Tasha Boydová: Francouzská lekce

Mladé architektce Josephine se ze dne na den obrátí život vzhůru nohama: místo očekávaného povýšení v práci dává výpověď a ve slabé chvilce kývne na nabídku, aby odjela na francouzskou Riviéru hlídat dítě ovdovělému miliardáři.

Po impulzivním odjezdu se však dostaví pochybnosti. Jak se má starat o dítě, když s tím nemá žádné zkušenosti? A proč jí nikdo neřekl, že bude o holčičku pečovat na jachtě – vždyť lodě odjakživa nesnáší! A hlavně – co si má počít, když ji její šéf neskutečně přitahuje, ale podle smlouvy si s ním v žádném případě nesmí nic začít?

Metafora, 472 stran, 449 Kč

Obal knihy

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám