Hlavní obsah

Nové knihy: May, Kováč, Kleist, T. G. Masaryk i Tajovská

Právo, František Cinger

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Další pokračování Mayovy čínské detektivní série, ukončení Kováčova projektu Stavitelé katedrál, román z časů po 1. světové válce. Hlas T. G. Masaryka, kniha o Josephině Bakerové i Nicku Caveovi. Nechybí samozřejmě audiokniha i komiks.

Foto: David Ryneš, Novinky

Nové knihy

Článek

Peter May:

Běžkyně

Nové knihy

Vrcholový čínský plavec spáchá v předvečer olympiády sebevraždu – a Čína tak ztrácí naději na vítězství proti Americe. Případu se ujímá detektiv Li Jen a soudní lékařka Margaret Campbellová. Jejich jedinou nadějí je olympijská běžkyně. Ta ale záhadně zmizí.

Host, přeložil Filip Drlík, 384 strany, 349 Kč, e-kniha 199 Kč

Peter Kováč:

Katedrála v Remeši

Nové knihy

Závěrečný pátý díl autorova projektu Stavitelé katedrál představující evropské umění a architekturu 13. století. Tentokrát věnovaný chrámu, kde byli korunováni francouzští králové. I tento svazek doprovází bohatá fotografická příloha i další statě renomovaných historiků.

Ars Auro Prior, 720 stran, 599 Kč

Iva Tajovská:

Odpusť, že jsem se vrátil

Nové knihy

Autorka se vrací do doby před sto lety, kdy skončila první světová válka a vznikla Československá republika. Na příběhu jedné východočeské rodiny ukazuje, jak válka poznamenala tragicky nejen osudy a životy lidí, ale i elementární mezilidské vztahy.

Prostor, 280 stran, 277 Kč

José-Luis Bocquet, Catel Muller: 

Josephine Bakerová

Nové knihy

Autoři sledovali příběh první černošské hvězdy, úžasné ženy a velké dámy od prvních let 20. století až do její smrti v roce 1975 krok za krokem. Skrze tento portrét však také vyprávějí příběh první poloviny 20. století od Broadwaye po Paříž.

Argo, přeložila Markéta Krušinová, 568 stran, 498 Kč

Reinhard Kleist:

Nick Cave: Mercy On Me

Německý kreslíř, který se specializuje na biografické romány, vytvořil ve své dosud nejobsáhlejší biografii strhující panorama Caveovy nespoutanosti i závislosti, vášně i zkázy, lásky i smrti a již poněkolikáté prokázal, že umí překročit hranice běžného komiksu.

Argo, přeložila Alena Pokorná, 336 stran, 498 Kč

T. G. Masaryk na rozhlasových vlnách

Nové knihy

Projevy a proslovy prvního čs. prezidenta. Slova určená Národnímu shromáždění z roku 1928, dětem nebo anglický pozdrav k výročí narození amerického prezidenta Washingtona. Také promluvy prezidenta Beneše, Jana Masaryka, Voskovce a Wericha a dalších osobností.

Radioservis, 2xCD, 2:32 hodin, 249 Kč

Gideon Hausner:

Spravedlnost v Jeruzalémě

Nové knihy

Proces s nacistou Adolfem Eichmannem, jedním z hlavních organizátorů holokaustu, popsal ve své slavné knize hlavní žalobce Gideon Hausner. Jeho dílo z roku 1966 poprvé vychází česky.

Paseka, přeložil Martin Pokorný, 448 stran, 399 Kč

Jo Nesbø:

Senzační sbírka zvířat doktora Proktora

Nové knihy

Kniha známého hrdiny autorových příběhů pro děti o zvířatech, o nichž dosud nikdo neslyšel. Ale policie a úřady se je snaží před námi utajit.

Kniha Zlín, přeložila Kateřina Krištůfková, 64 strany, 249 Kč

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám