Hlavní obsah

Nové knihy: Gibneyová, Nedomanský či Cullen

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Když najde hlavní hrdinka knihy Pohřbení andělé ve svém domě dětskou lebku, je jí jasné, že se začíná rozvíjet děsivý i napínavý příběh. A napínavý příběh, byť sportovní, zažil i hokejista Václav Nedomanský, který emigroval, aby se posléze prosadil v NHL. Návdavkem je v této nabídce ještě publikace mapující životní osudy zpěváka, skladatele i herce Harryho Stylese, cestopis popisující cestu od Čukotky až na Fidži a zpět, či publikace o událostech 20. dubna 1999 na střední škole Columbine.

Foto: Novinky

Nové knihy

Článek

Patricia Gibneyová: Pohřbení andělé

Když Faye Bakerová objeví za zdmi svého nového domu dětskou lebku, je k vyšetřování povolána inspektorka Lottie Parkerová. Dům už léta vlastní rodina Fayeina přítele Jeffa, takže když se Jeff začne chovat podezřele, Lottie zajímá, co by mohl skrývat…

A pak jedenáctiletý Gavin najde na nedalekých kolejích dětské kosti. Ty nepatří k nalezené lebce, ale Lottie nemůže shodu okolností ignorovat. Má znepokojující předtuchu, a tak si jde promluvit s Faye a zjistí, že nedorazila do práce. Když je pak Fayeino tělo nalezeno nacpané v kufru jejího auta, musí Lottie zjistit, kdo chtěl, aby mlčela.

Kalibr, 352 stran, 399 Kč

Foto: Kalibr

Obal knihy

Ali Hazelwood: Hlava plná lásky

Bee Königswasserová se v životě řídí jednoduchým pravidlem: Co by udělala Marie Curie? Kdyby jí NASA nabídla vedení neuroinženýrského projektu, Marie by jistě neváhala ani vteřinu. Matka moderní fyziky však nikdy nemusela spolupracovat s Levim Wardem.

Samozřejmě Levi je přitažlivý, vysoký a má ty svoje pronikavě zelené oči, ze kterých se její neurony můžou zbláznit – ale co si o Bee myslí, dal jasně najevo už na doktorátu.

Ikar, 344 stran, 359 Kč

Foto: Ikar

Obal knihy

Karel Knap, Václav Nedomanský: Můj nejslavnější únik

Svůj naprosto výjimečný příběh vypráví Václav Nedomanský, československý sportovní idol a šampion, který jako první hokejista na světě překonal železnou oponu a poté nastoupil v nejslavnější lize NHL. V překvapivě otevřené zpovědi odhaluje zákulisí velkolepých reprezentačních triumfů nad nenáviděnými Sověty či svého napínavého úniku z totalitní vlasti.

Universum, 272 stran, 399 Kč

Foto: Universum

Obal knihy

Sean Smith: Harry Styles

Světový autor Sean Smith zachycuje ve strhující biografii vývoj veskrze moderního muže s neomezeným charismatem, který reprezentuje lepší svět bez předsudků. Harry Styles začal jako člen chlapecké skupiny One Direction, která ho vystřelila na dráhu světové superstar – kde se udržel, aniž by na sebe strhával pozornost skandály. Kniha sleduje jeho cestu a maluje obraz muže, který zůstává záhadný a zároveň objímá svět, na kterém mu záleží.

Kalibr, 384 stran, 499 Kč

Foto: Kalibr

Obal knihy

Nakladatelka Anna Pleštilová: Naučit se číst je něco jako naučit se věřit

Styl

Zuzana Froňková: Smažák od Papeže Františka

Volné pokračování knihy Bůh a neonové žabky nás zavede na jihočeskou samotu, do exotických dálek i na zasněžený Vyšehrad. Příběhy o neobyčejných setkáních, o tom, kde je doma nebo jak moc se podobáme svým rodičům, propojují nadhled, humor a lidskost. Díky svým rozměrům se vám knížka snadno vejde do kabelky nebo kapsy a pobaví vás nebo dojme, kdykoli budete potřebovat.

Pointa, 216 stran, 299 Kč

Foto: Pointa

Obal knihy

Nathan Harris: Svěžest vody

Na sklonku války Severu proti Jihu hledají černošští bratři Prentiss a Landry, osvobození vyhlášením rovnosti lidu, útočiště na usedlosti George Walkera a jeho ženy Isabelle. Walkerovi, zdrcení ztrátou jediného syna ve válce, si bratry najmou na práci na své farmě a doufají, že nečekané přátelství zmírní jejich zármutek. Prentiss a Landry si mezitím plánují našetřit peníze na cestu na sever a na setkání s matkou, která byla prodána, když byli ještě chlapci.

Paralelně s jejich příběhem se odehrává zakázaný románek mezi dvěma vojáky.

Prostor, 368 stran, 397 Kč

Foto: Prostor

Obal knihy

F. R. Hrabal-Krondak: Přes Čukotku na Fidži a zpět

Další z autorových „literárně-etnograficko-politologických cestopisů“ o současném reálném Rusku. Uvedený svazek, představující úvodní díl osmidílné série, je věnován autorovým cestám po regionu Idel-Ural (Povolží) a představuje de facto jedinou takovou publikaci pojednávající o tomto teritoriu, obývaném sedmi národy, jejichž kultura je u nás fakticky neznámá. Kniha, doplněná rozsáhlou obrazovou přílohou.

Cesty za horizonty, 624 stran, 553 Kč

Foto: Cesty za horizonty

Obal knihy

Camilla Läckbergová & Henrik Fexeus: Kult

Za slunečného letního dne se z mateřské školy ve Stockholmu ztratí pětiletý chlapec. Všechny stopy nasvědčují únosu. Policistka Mina Dabiriová i její kolegové vědí, že jim jde o čas. Brzy zjišťují souvislost s dřívějším zmizením stejně staré dívky, které skončilo tragédií. Zdá se, že nebezpečí hrozí i dalším dětem. Zločiny jsou pečlivě naplánované a nesou rituální znaky. Je možné, že v pozadí stojí nějaká tajemná sekta?

Mina se opět rozhodne do případu zapojit mentalistu Vincenta Waldera. Od dramatických událostí před dvěma lety se neviděli, ale stále je pojí zvláštní pouto. Mina však ještě neví, že tentokrát se vyšetřování velmi úzce dotkne i jí. Čas se krátí, pachatel rozehrává ďábelskou šachovou partii a hledá si oběti mezi těmi nejzranitelnějšími.

Metafora, 569 stran, 499 Kč

Foto: Metafora

Obal knihy

Dave Cullen: Columbine

Co se skutečně stalo 20. dubna 1999 na střední škole Columbine? Osmnáctiletý Eric Harris a sedmnáctiletý Dylan Klebold zastřelili dvanáct spolužáků, jednoho učitele a plánovali vyvraždit celou školu. Masakr na Columbine zanechal nesmazatelnou stopu v americké psychice.

Čtvrtá kniha edice True crime, oceněná cenou Goodreads Choice za nejlepší literaturu faktu roku a cenou Edgar za nejlepší true crime knihu roku, se zabývá tou nejsložitější otázkou ze všech: proč?

Jota, 592 stran, 498 Kč

Foto: Jota

Obal knihy

Timothy Garton Ash: Evropa, náš domov

Kniha představuje osobně laděného průvodce po dějinách našeho kontinentu v posledním více než půlstoletí. Je nabitá fakty, bezprostředními zážitky i empatickými pohledy na proměňující se svět evropské liberální demokracie.

Příběh moderní Evropy se tu rodí z rozvalin druhé světové války, sleduje rozmach západní části kontinentu i boj obyvatel sovětského bloku za svobodu a lidskou důstojnost. A také společné roky, které následovaly: transformaci postkomunistického světa, tragédii rozpadu Jugoslávie, rozšíření Evropské unie, finanční krizi, migrační dramata, ruský vpád na Ukrajinu.

Prostor, 392 stran, 597 Kč

Foto: Prostor

Obal knihy

Hodit se do fazóny většinou nestačí

Kultura

RECENZE: Zpověď farářky? Sto procent za upřímnost

Kultura

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám