Hlavní obsah

Nové knihy: David de Jong i Michael Žantovský

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vánoce jsou, co se jídla týče, spojeny s bramborovým salátem a smaženým kaprem, ale možná si teď mezi svátky najdeme čas i na klasickou italskou kuchyni. V aktuální knižní nabídce totiž najdeme druhé české vydání této legendární kuchařky po třiceti letech. Na povánoční psychickou kocovinu se jistě bude hodit i další publikace, která se týká duševního zdraví. Dále tam najdeme biografii bývalého prezidenta Václava Havla od Michaela Žantovského nebo audioknihu Úsvit.

Foto: Novinky

Ilustrační foto

Článek

David de Jong: Miliardáři ve službách nacistů

Daimler-Benz, Allianz, Porsche, Volkswagen a BMW… Všechny tyto a mnohé další globální společnosti spojuje temné dědictví rodin, které je založily nebo ovládly. Mnohé z nich nadále ovládají části světové ekonomiky a vlastní ikonické značky, jejichž výrobky pokrývají celý svět. V tomto přelomovém díle investigativní žurnalistiky najdete skutečný příběh o tom, jak nejbohatší německé podnikatelské dynastie nashromáždily nevýslovné prostředky a moc tím, že podporovaly zvěrstva třetí říše.

Universum, 392 stran, 549 Kč

Foto: Universum

Obal knihy

Louise Pennyová: Krásné tajemství

V uzavřeném klášteře Saint-Gilbert-Entre-les-Loups žije v poklidu a modlitbách dvacet mnichů. Ironií je, že společenství, které přijalo slib mlčení, se stalo proslulým pro svůj nádherný zpěv, jehož působení na posluchače je tak hluboké, že se mu přezdívá „krásné tajemství“. Až když je zavražděn známý sbormistr, brána kláštera se otevře a vpustí vrchního inspektora Armanda Gamache ze slavné quebecké Sureté, který zde objeví neklid ve zdánlivé harmonii a je nucen konfrontovat se i se svými vlastními démony.

Kalibr, 472 stran, 599 Kč

Foto: Kalibr

Obal knihy

Kate Mortonová: Ztracený slib

Je červen 1933 a Loeanneth, venkovské sídlo Edevanových, se připravuje na oslavu letního slunovratu. Jenže než udeří půlnoc a noční oblohu rozzáří ohňostroj, utrpí rodina bolestnou ztrátu, po níž opustí Loeanneth nadobro. O sedmdesát let později je po jednom nepovedeném případu seržantka londýnské policie Sadie Sparrowová poslaná na nucenou dovolenou, a tak odjede ke svému dědečkovi do Cornwallu. Když uprostřed hlubokého lesa narazí na opuštěný dům obklopený zpustlou zahradou a dozví se o malém chlapci, který beze stopy zmizel, probudí se v ní profesní ctižádost.

Ikar, 424 stran, 599 Kč

Foto: Ikar

Obal knihy

Marcella Hazan: Klasická italská kuchyně

Po třiceti letech vychází druhé české vydání této legendární kuchařky. Nejen u nás, ale po celém světě je tato kniha nazývána biblí italské kuchyně. Vznikla aktualizací starých osvědčených postupů a chutí. Je pojata jako klasická kuchařka určená kuchařům na všech úrovních, od začátečníků po zdatné profesionály - a je tak praktickým a obsažným průvodcem po různých technikách a ingrediencích, jakož i sbírkou těch nejchutnějších receptů z italského repertoáru.

Esence, 752 stran, 699 Kč

Foto: Esence

Obal knihy

Eleanor Haleyová a Litsa Williamsová: Co vás trápí?

Každý člověk truchlí nad mnoha životními změnami, od ztráty milované osoby po ztrátu zaměstnání, od rozchodu po stěhování a nad všemi ostatními životními zvraty. V knize odbornice na duševní zdraví Eleanor Haleyová a Litsa Williamsová pomohou prozkoumat a projít složitou, ale univerzální zkušeností zármutku a ukázat, že zármutek nás nemusí nutně ničit po celý život.

Esence, 304 stran, 399 Kč

Foto: Esence

Obal knihy

Jiří Walker Procházka: Úsvit

Spolu se svým mužem přišla vybudovat utopický svět uprostřed čisté přírody. Helena, aspirující lékařka a také manželka ředitele fabriky na umělá vlákna, brzy porodí a její rodinu čeká růžová budoucnost v moderním městě, které vyrůstá v podhůří slovenských Tater. Všechny iluze a myšlenky na budoucnost ovšem brzy zastíní nález mrtvého novorozence – hermafrodita. Tvrdohlavá a empatická Helena kvůli bezpečí vlastního dítěte potřebuje zjistit, co se stalo, a odmítá se spokojit s nápadně rychlým řešením…. Psychologické detektivní drama režiséra Matěje Chlupáčka a scenáristy Mira Šifry, inspirované skutečnou historií intersex lidí v 30. letech, do knižní podoby převedl Jiří Walker Procházka. Text čte divadelní a filmová herečka Anita Krausová.

Témbr, 5:57 hodin, 299 Kč (1 CD MP3)

Foto: Témbr

Obal audioknihy

Jaromír Jindra: Karel IV. a koruna římských králů

Karel Lucemburský se jako nový panovník navrací z vítězného tažení proti Ludvíku IV. Bavorovi, kterým si upevnil postavení římsko-německého krále. Přichází do vydrancovaných Čech, kde mu patří snad jen ta koruna, kterou se – až bude dokončena – chystá dát korunovat za krále. Přesto je rozhodnut navrátit přemyslovsko-lucemburskému dědictví bývalou slávu a vytvořit z něho uznávané centrum příští Evropy. Zůstane jen u jeho představ, nebo je promění ve skutek? Text čtou Radek Valenta a Sofie Streitová.

Témbr, 11:59:46 hodin, 299 Kč (1 CD MP3)

Foto: Témbr

Obal audioknihy

Rudolf Hrušínský nejmladší: Agrometal

Román inspirovaný komediálním televizním seriálem. Čeho je muž schopen pro lásku ke své ženě? Pokud ji miluje, dá se říct, že všeho na světě. Například zúčastnit se hudební soutěže, aniž by uměl hrát na nějaký hudební nástroj či zpívat. A pokud mu schází spoluhráči do kapely, i s tím si dokáže poradit. Má přece přátele a s jejich pomocí zvládne překonat jakoukoli překážku. A tak se během jednoho horkého léta v jižních Čechách změní život nejen Lukynovi s Martou, ale i nic netušícímu manažerovi v hlavním městě. Text čte herec Jaroslav Plesl.

Témbr, 11:32 hodin, 349 Kč

Foto: Témbr

Obal audioknihy

Julie Caplinová: Chata ve Švýcarsku

Mina věří, že šálek horké čokolády dokáže vyřešit všechny trable. A právě to teď potřebuje. Má za sebou totiž pořádný trapas – její poslední milostná eskapáda se stala okamžitým hitem internetu. Se sbalenými kufry a jasným cílem dát si do pořádku život se Mina rozhodne utopit svůj žal v té nejlepší horké čokoládě na světě. A Mina moc dobře ví, kde ji najít – v útulné chatě své kmotry, která se nachází ve Švýcarsku. Plán je jednoduchý: litry čokolády, žádní muži. Tedy jen do chvíle, než ho zkomplikuje neznámý krasavec, který Mině zkříží cestu ve vlaku do Alp…

Cosmopolis, 344 stran, 399 Kč

Foto: Cosmopolis

Obal knihy

Michael Žantovský: Havel

Václav Havel pohledem Michaela Žantovského: už tím je řečeno vše, co nová havlovská biografie přináší. Oba muži spolu dlouhá léta úzce spolupracovali, pojilo je blízké přátelství – a politický (a do značné míry i kulturní) odkaz Václava Havla dodnes Michael Žantovský rozvíjí jakožto diplomat působící na těch nejprestižnějších velvyslaneckých postech (USA, Izrael, Velká Británie). Jeho kniha však nabídne nejenom autorův pohled „zevnitř“; Žantovský dokáže Havlovo působení vnímat i kriticky, s maximální možnou objektivitou a lidskou i odbornou erudicí.

Argo, 588 stran, 998 Kč

Foto: Argo

Obal knihy

Michael Žantovský: Havel měl protilátky proti nadutosti

Domácí

PRVNÍ DOJMY: Václav Havel odchází. A vzpírá se senilitě

Kultura

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám