Hlavní obsah

Nová DVD - Za mořem, Sejmi Eso a Život jde dál

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

První prázdninový týden vychází na DVD akční komedie Sejmi Eso, životopisný film o Bobby Darinovi Za mořem nebo romantický film Život jde dál.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky
Článek

Sejmi Eso

Režisér thrilleru Narkotika Joe Carnahan přivedl na svět podívanou, vzdáleně připomínající filmy jako Sbal prachy a vypadni nebo Podfu(c)k. Ve svižné akční komedii plné vypointovaných dialogů a postav, z nichž se jen málokterá dožije závěrečných titulků, vyhrává ten, komu se podaří "sejmout Eso".

Eso je populární lasvegaský varietní umělec Buddy Israel, kterému k jeho skvělé kariéře výrazně dopomohla mafie, za což jí teď hodlá poděkovat tím, že bude u soudu svědčit proti jejím špičkám. Za záchrannou brzdu se rozhodne zatáhnout mafiánský boss Primo Sparazza, který nabídne miliónovou odměnu tomu, kdo Buddyho sprovodí ze světa.

Všichni proslulí nájemní vrazi se v tu chvíli vydávají po jeho stopě, aby si vylepšili rozpočet. Na Buddyho život by si v tu chvíli vsadili asi jen dva agenti FBI, kteří ho navzdory přesile nájemných odstřelovačů, agresivních magorů a rafinovaných zločinců v rukavičkách hodlají živého a zdravého dopravit do rukou spravedlnosti...

Smokin´Aces, USA 2007, 108 min., české titulky, režie: Joe Carnahan, hrají: Jeremy Piven, Ray Liotta, Andy Garcia, Alicia Keysová, Ben Affleck, Ryan Reynolds....

Za mořem

V roce 2000 herec Kevin Spacey, celoživotní fanoušek Bobbyho Darina, získal filmová práva k jeho životnímu příběhu. Za svůj herecký výkon byl nominovaný na Zlatý Glóbus. Film má název po jednom z Darinových špičkových hitů Beyond the Sea - Za mořem.

Bobby Darin se narodil v roce 1936 v Bronxu. Měl velký talent, od dětství ho fascinovala hudba i tanec. Matka ho učila zpívat a hrát na různé hudební nástroje. Jediná píseň stačila k tomu, aby z něj udělala hvězdu a vystřelila ho na první místa hudebních hitparád. On ale chtěl víc než jen zpívat, chtěl se stát varietním umělcem. Tančil a zpíval v mnoha klubech a během krátké doby se stal miláčkem davů. Jeho vystupování bylo plné hudby, tance a vtipů. Bobby Darin byl jeden z největších idolů americké rockenrolové mládeže. Proslavil se hitem Splish Splash.

Beyond the Sea, USA / UK / Německo 2004, 121 min., režie: Kevin Spacey, hrají: Kevin Spacey, Kate Bosworthová, John Goodman, Bob Hoskins, Brenda Blethynová, Greta Scacchiová, Caroline Aaronová...

Život jde dál

Hrdinka romantického příběhu Gray se po smrti svého snoubence nastěhuje k jeho nejlepším přátelům. Zatímco Sam a Dennis dělají všechno možné, aby ji rozveselili, Fritz o ní, zdá se, nejeví žádný zájem. Jednou ale Gray pronikne za bariéru, kterou kolem sebe Fritz staví a konečně poznává, proč si ho její snoubenec tolik vážil. Gray začne s Fritzem trávit stále více času a získává pocit, že smrt milované osoby nemusí bezpodmínečně znamenat konec šancí na lásku.

Pak se ale přede dveřmi objevuje nečekaná návštěva, která všem zamotá hlavu. Přátelé Gray se budou muset hodně snažit, aby jí pomohli pochopit, že život je možná složitý, ale láska ještě složitější.

Catch and Release, USA 2006, 124 min., režie: Susannah Grantová, hrají: Jennifer Garnerová, Sonja Bennettová, Nancy Howerová, Juliette Lewisová, Timothy Olyphant, Fiona Shawová, Kevin Smith...

Komisař

Mladý poručík Antoine, který právě dokončil školu, nastoupil na pařížskou policejní stanici. Proti vůli své ženy do Paříže odejde sám a s prvotním nadšením začne pronikat do každodenního života pařížské policie. Konkrétní případ, který jeho jednotka začne vyšetřovat, není pro film příliš důležitý, neboť snímek se především snaží zachytit policejní práci bez patosu a heroizace a jiných tradičních klišé.

Režisér filmu strávil na policejní stanici několik měsíců a film připravoval několik let. Výsledkem je pozoruhodně autentický záznam policejní práce a charakterů lidí, kteří se pro tuto práci rozhodli.

Le Petit lieutenant, Francie / Rusko / Polsko  2005, 111 min., režie: Xavier Beauvois, hrají: Nathalie Bayeová, Jalil Lespert, Roschdy Zem, Antoine Chappeyová, Jacques Perrin, Bruce Myers, Patrick Chauvel, Jean Lespert...

Diane Arbus: Příběh jedné obsese

Nicole Kidmanová a Robert Downey, Jr. předvádějí pozoruhodné herecké výkony v smyšleném portrétu slavné fotografky Diany Arbusové.

Z okna svého bytu zahlédne osamělá žena v domácnosti Diane Arbusová maskovanou postavu záhadného nového souseda. Přitahována neodolatelnou zvědavostí se rozhodne získat jeho fotografii za každou cenu. Vstoupí do jeho bytu a tím se nevědomky vydá na cestu k umění, která jí byla souzena...

Fur: An Imaginary Portrait..., USA 2006, 117 min., režie: Steven Shainberg, hrají: Nicole Kidmanová, Robert Downey Jr., Ty Burrell, Harris Yulin, Jane Alexanderová, Emmy Clarková, Genevieve McCarthyová, Boris McGiver...

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám