Hlavní obsah

Nová alba: Support Lesbiens, Andrea Bocelli, Killing Joke či Rod Stewart

Právo, Jaroslav Špulák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hned několik výrazných titulů přichází na trh tento týden. Skvělá je nová deska našich Support Lesbiens. Za poslech rozhodně stojí i čerstvé album britských Killing Joke, Itala Andrey Bocelliho, Brita Rod Stewarta nebo Slovenky Kataríny Knechtové.

Článek

Support Lesbiens: K.I.D.

Foto: Warner Music

Nová alba

Pražská skupina udělala výrazný krok vpřed, pokud jde o zvuk. Sestava, která takto nahrála již druhé album, změnila obvyklý sound. Je moderní, svěží, písničky jsou nápadité, objevuje se v nich taneční rytmus, přitom ctí parametry dobrého popu. Kolekce nabízí jedno anglicky zpívané album a druhé s vybranými písněmi v češtině.

Andrea Bocelli: Cinema

Foto: Universal Music

Nová alba

Nevidomý zpěvák Andrea Bocelli vydává výběr skladeb z filmů, které pro ně složili například Leonard Bernstein, Andrew Llyod Webber, Irving Berlin či Ennio Morricone. Bocelli jim dal jinou tvář, leckdy zajímavou a originální.

Katarína Knechtová: Prežijú len milenci

Foto: KK Records

Nová alba

Slovenská zpěvačka přichází s albem, které vznikalo tři roky. Obsahuje deset písní a bonus v podobě  krátkometrážního filmu Zem je guľatá. Knechtová je autorkou hudby, s texty jí pomáhali Martin Žúži (Hex), Rasťo Kopina (Nocadeň), textař Vlado Krausz a básnířka Silvia Kaščáková.  Na vzniku kolekce se podílelo šest producentů včetně Christiana Eignera z Depeche Mode.

Killing Joke: Pylon

Foto: Universal Music

Nová alba

Velmi zdařilá nahrávka legendární britské kapely, v jejímž čele stojí zpěvák a klávesista Jaz Coleman. Jako obvykle je na ní esence hudební energie, mnoho naštvání v textech a prezentace zcela nezastavitelná až bezohledná. K této kapele to ale patří.

Rod Stewart: Another Country

Foto: Universal Music

Nová alba

Každý, kdo má zpěváka Roda Stewarta rád, bude jeho novým albem potěšen, snad i nadšen. Nic na něm neošidil. Platí ale také, že kdo Stewarta příliš nevnímal, tato deska jeho vztah k němu nezmění.

5 Seconds of Summer: Sounds Good Feels Good

Foto: Universal Music

Nová alba

Čtyři roky existující australský rockový boyband přichází se svým druhým albem. Autorský a interpretační recept zůstal neměnný. Kapela zpívá na první poslech chytlavé písně, čemuž je podřízena i produkce.

Jamie Lawson: Jamie Lawson

Foto: Warner Music

Nová alba

Britský písničkář, zpěvák a kytarista přichází se svým v pořadí pátým albem. Je na něm jedenáct osobních a prožitých  písniček, zazpívaných s citem a profesionální interpretací.

Gladiator: 13

Foto: Warner Music

Nová alba

Další album slovenské rockové skupiny představuje písničky, které se nesou v tradičním duchu její tvorby. Z nahrávky, která nabízí jedenáct písniček, znatelně čiší klid, pohoda a optimismus.

United 5: The First Step

Foto: Nemoros

Nová alba

United 5 je česko-slovenský boyband, který na castinzích vybral britský skladatel a producent Andrew Murray. Skladby, které napsal, mají anglické texty a nesou se v naprosto obvyklých intencích prezentace světových boybandů.

Karel Plíhal: Skříň s beduíny

Foto: Warner Music

Nová alba

Na albu je sedmatřicet písniček Karla Plíhala. Jde o výběr z jeho tvorby z let 1990 až 2005. Kolekce tak odhaluje osobitost tohoto moravského písničkáře, který patří k nejvýraznějším na české folkové scéně vůbec.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám