Hlavní obsah

Na Štěrkovně v Hlučíně představí nové projekty Pavlíček i Plachetka s Havelkou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dvacátý ročník festivalu Štěrkovna Open Music nabídne řadu mimořádných projektů. Na břehu Hlučínského jezera v červenci 2024 vystoupí legendární kytarista Michal Pavlíček s Unique Orchestra, operní pěvec Adam Plachetka s Ondřejem Havelkou a jeho Melody Makers a po několika letech se vrátí projekt Symphonic Dance Music, který spojuje taneční hudbu s orchestrem.

Foto: Aleš Honus

Kytarista Michal Pavlíček

Článek

Pořadatelé festivalu nově informovali, že akce nabídne ojedinělý dárek od fenomenálního kytaristy Michala Pavlíčka. Ten speciálně pro hlučínský festival připravuje projekt Faces, který oživí především skladby legendární kapely Stromboli.

„Písně z jejího repertoáru zazpívá Bára Basiková nejen v doprovodu Pavlíčkovy magické kytary, ale i společně s hudebníky pražského orchestru Unique Orchestra. Jako hosté se představí například Monika Načeva a Vilém Čok,“ uvedl pořadatel festivalu David Moravec.

V Hlučíně bude také po několika letech uveden unikátní projekt Symphonic Dance Music, který nabízí propojení největších světových hitů taneční hudby, Janáčkovy filharmonie Ostrava, DJ Lowy a zpěvačky Dashi.

Michal Pavlíček: Jsem teď víc srdcař

Kultura

Dalším zlatým hřebem bude mimořádné hudební spojení světově uznávaného operního pěvce Adama Plachetky s legendárním Ondřejem Havelkou a jeho orchestru Melody Makers. Společně uvedou v programu nazvaném Nebe na zemi největší hity z dílny Ježka, Voskovce a Wericha.

V programu dvacátého ročníku, který se koná od 25. do 27. července 2024, se objeví i další kapely, které patří ke špičce tuzemské populární hudby, například Olympic, Mydy, Poletíme?, Divokej Bill, ale také Ewa Farna, Vojta Dyk nebo slovenská kapela No Name.

„Stejně jako poslední ročník festivalu, který byl spojený s návratem do Hlučína po dvouletém azylu mimo areál Hlučínského jezera, chceme, aby i ten jubilejní byl výjimečná kulturní a společenská událost. Proto je program festivalu plný kapel zvučných jmen. Jsem moc rád, že v něm jsou i kapely, které vystoupí na našem festivalu úplně poprvé, a to Tři sestry a J.A.R. O účast těchto legend jsem usiloval hodně dlouho. Letos se to konečně podařilo,“ dodal Moravec.

Festival ohňostrojů u ptačí rezervace na Hlučínsku budí emoce

Domácí

Vojtěch Dyk: Doba Josefa Myslivečka nahrávala genialitě

Styl

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám