Hlavní obsah

Na festivalu seriálů se utká Bez vědomí s Pauhofovou a krimi Zrádci

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ojedinělý festival televizní a online tvorby Serial Killer začíná 24. září v Brně. Fandy seriálů láká na horké novinky české i zahraniční provenience na velkém plátně.

Foto: HBO

Táňa Pauhofová

Článek

V hlavní soutěži soupeří dva očekávané české hity televizního podzimu. Jde o Bez vědomí z dílny HBO v režii Ivana Zachariáše. Napínavá série s Táňou Pauhofovou, Martinem Hofmannem a Martinem Myšičkou se vrací do roku 1989.

Emigrantský pár přijede do Československa a oba srazí černé auto, které se ani nepokusí brzdit. Neschopný, ale hlavně StB zastrašený příslušník Veřejné bezpečnosti se snaží událost bagatelizovat a odmítá cokoliv vyšetřovat. Manželka pak pátrá po svém muži v nepřátelské Praze, prošpikované estébáky, a nikdo jí není ochoten pomoci.

Další novinkou je nejočekávanější český krimi seriál roku 2020, Zrádci Viktora Tauše (ČT). Odehrává se v prostředí vietnamské pervitinové mafie. V jejím čele stojí investoři nazývaní aj Bác (strýcové), kteří se zde usadili ještě v době komunismu a navenek se tváří jako vážení podnikatelé. Díky propracované a efektivní struktuře výroby jsou na ně klasické policejní postupy krátké. Policisté z protidrogového tak musí používat spíše praktiky tajných služeb – a často jdou i za hranice toho, co je legální.

Foto: Česká televize

Seriál Zrádci

Serial Killer divákům nabídne exkluzivní světové premiéry, více jak 40 projekcí, hlavní soutěžní přehlídku i soutěž nových webseriálů s mezinárodní porotou, také několik nesoutěžních sekcí a retrospekci toho nejlepšího z norské televizní produkce.

„Za všechny další skvělé tituly lze jmenovat např. seriál Šťastná to země o norském objevu ropy nebo Exit, nekompromisní sondu do světa top manažerů se závislostmi všeho druhu, která bude mít premiéru v norské televizi až několik dní později po uvedení v České republice. Chybět ale nebudou ani černočerné detektivní komedie nebo kvalitní seriály o současných teenagerech v sekci Seriály (nejen) pro mladé,“ sdělila za pořadatele Lenka Jirků.

Seriály se budou promítat v kině Scala, dále v Divadle Bolka Polívky, No Artu a v Kavárně Trojka. Vyjma “binge” projekcí budou uvedeny vždy dvě epizody z každé série. Další doprovodný program v režii festivalu či festivalových partnerů najdou diváci na Moravském a Jakubském náměstí.

Uzavřený Industry program se bude odehrávat v unikátních střešních prostorách Tržnice Brno.

Prodej akreditací v ceně 460 a 310 Kč (studentská a seniorská sleva) probíhá na stránkách www.serialkiller.tv.

Může se vám hodit na Firmy.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám