Hlavní obsah

Při zahájení karlovarského festivalu by snad pršet nemělo

Právo, vor

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Karlovy Vary

Přeháňky, které jsou očekávány během pátku 28. června, by se mohly v podvečer slavnostnímu zahájení karlovarského filmového festivalu nakonec vyhnout.

Foto: Milan Malíček, Právo

Karlovarský festival začíná.

Článek

„Počasí je takové, jaké je, a my doufáme, že v pátek se předpovídané přeháňky koloně filmových hostů přijíždějících na červený koberec před Thermal vyhnou. Věřím, že se trefíme do suchého místa,“ uvedl prezident festivalu Jiří Bartoška.

Meteorologové dávají organizátorům naději. „Počasí má být opravdu v pátek proměnlivé, ale přeháňky očekávám v Karlových Varech spíše mezi 13. a 15. hodinou. Věřím, že se večer k Thermalu žádná přeháňka nepřimotá,“ uvedl meteorolog ze Šindelové na Sokolovsku Rudolf Kovařík s tím, že teploty by se v podvečer mohly pohybovat kolem 17 stupňů.

Ovšem v sobotu se má počasí oproti pátku zhoršit. „Přijde studená fronta a od západu začne přibývat oblačnosti, takže odpoledne lze očekávat občasný déšť,“ uvedl Kovařík, podle kterého ale celý festival neproprší.

„V neděli už bude polojasno a jen ojediněle přeháňky. Od pondělí se bude počasí až do středy vylepšovat, takže teploty by mohly stoupnout až k 25 stupňům,“ uvedl meteorolog s tím, že ve středu by se ale mohly opět objevit sem tam nějaké srážky. Od čtvrtka očekává Kovařík více oblačnosti.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám