Hlavní obsah

Pokladny filmového festivalu otevřely

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Karlovy Vary

Po dvou letech se v Karlových Varech otevřely ve čtvrtek 19. srpna v devět hodin ráno první tři pokladny Mezinárodního filmového festivalu (MFF). Jeho 55. ročník zahajuje v pátek večer uvedením snímku Zátopek ve světové premiéře ve Velkém sále hotelu Thermal. Deník Právo a Novinky.cz jsou hlavními mediálními partnery festivalu.

Otevření pokladen v Karlových VarechVideo: Právo

 
Článek

„Budeme mít v provozu pětadvacet pokladen, přičemž začínáme ve čtvrtek v devět ráno, kdy budou otevřeny tři pokladny v hotelu Thermal,“ uvedl výkonný ředitel karlovarského festivalu Kryštof Mucha, podle něhož některé pokladny byly přemístěny do venkovních prostor kvůli ochranným hygienickým opatřením. Každý festivalový den budou pokladny v Thermalu a okolo něj otevřeny od osmi ráno do půlnoci.

Místo obsadit včas

Vstupné je 80 Kč, snížené o 20 Kč levnější. Vstupenky lze pořídit maximálně na další den dopředu. Promítat se bude ve dvanácti kinosálech, mimo provoz je letos letní kino. „Piráti z Karibiku by tam asi fungovali dobře, ale z bezpečnostních důvodů to nejde,“ uvedl Mucha.

Výhodné je pořídit si Festival Pass, který stojí na celý festival dvanáct set korun, se slevou devět set korun pro důchodce, studenty a držitele karty ZTP. Festivalové pasy si lze koupit i na menší počet dní za nižší cenu. Na každou akreditaci se dají vyzvednout tři vstupenky na tři různé projekce.

Mezinárodní filmový festival Karlovy Vary představí přes stovku filmů

MFF KV

Lístky lze s akreditací podobně jako v minulých letech rezervovat prostřednictvím mobilní aplikace. Nejpozději si ovšem lze vstupenku vyzvednout v pokladně patnáct minut před zahájením projekce.

Pokud svoje místo se vstupenkou neobsadí divák pět minut před zahájením projekce, nabídne volná místa pořadatel divákům bez vstupenky. Festival pasy umožňují vstup i na některé další akce MFF.

Před rokem se MFF neuskutečnil kvůli ochranným opatřením proti šíření nového typu koronaviru a letos nezačal v tradičním termínu na začátku července.

S rezervací na karlovarský festival neváhejte, volných míst ubývá

MFF KV

„Čas se měnil, protože 4. července ještě nebyla situace tak čistá a doufali jsme, a ukázalo se, že správně, že náskok těch sedm neděl vůči nemoci se vyplatí,“ uvedl prezident festivalu Jiří Bartoška, který si pochvaluje současnou možnost využití kapacity hledišť ze sta procent.

„Uvidíme, jak festival odstartuje, ale já mám pocit, že až na počasí je vše připraveno. A budeme si myslet, že i počasí bude dobré,“ poznamenal prezident.

„Já to říkám každý rok, až na konci festivalu pozvu lidi na další ročník,“ dodal Bartoška na dotaz Práva, na co se letos těší při festivalu nejvíce.

Na karlovarský festival přijede Johnny Depp

MFF KV

Zahajovací ceremoniál bude tradiční, po úvodní projekci se na pódiu vedle Thermalu uskuteční tradiční zahajovací koncert. „Je úžasné, že bude možné ho zrealizovat i letos, protože jsme již nedoufali, že by se to mohlo povést,“ uvedl výkonný ředitel festivalu Kryštof Mucha.

Zahájí slavný muzikál

„Letos bude zahajovacím koncertem muzikál Jesus Christ Superstar,“ uvedl výkonný ředitel s tím, že se představí mimo jiné Kamil Střihavka, Bára Basiková a Dan Bárta.

Letošní 55. ročník Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary se v mnoha ohledech musí přizpůsobit současné koronavirové situaci. Ve vnitřních prostorách budou povinné roušky a do kin se dostanou jen lidé s páskou, která dokládá bezinfekčnost.

O smrti i kamarádství na Letní Letné

Kultura

„Hledali jsme nejvhodnější řešení, jak festival zorganizovat,“ uvedl Mucha s tím, že inspirace vzešla z letošního festivalu v Cannes. „Máme to vymyšlené ještě lépe než oni. Náš systém zaručí, že v každém kinosále bude sedět jen ten, kdo prokazatelně není nemocný,“ řekl Mucha.

Do žádného sálu nebude podle něj vpuštěn nikdo bez pásky na ruce.

„Náklady na to budou obrovské, ale pro nás je klíčové, aby festival proběhl bezpečně,“ dodal Mucha, podle něhož bude k dispozici zhruba sto lidí, kteří budou pásky po prokázání očkování, negativního testování nebo po předložení dokladu o prodělané nemoci rozdávat.

Thriller s dětskými hrdiny Spící město

Kultura

Reklama

Výběr článků

Načítám