Hlavní obsah

OHLÉDNUTÍ MFF KV: O koních, husách, hokeji, chůzi na podpatcích a vlajce EU

Novinky, Lenka Hloušková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

52. ročník MFF v Karlových Varech skončil v sobotu. Novinky.cz během jeho konání natočily několik videorozhovorů. Zpovídaní v nich mluvili nejčastěji o své práci, ale také o milovaných koních, přivezených husách, toužebném vyhlížení unijní vlajky na ukrajinsko-slovenské hranici, či o tom, jak těžké je pro muže chodit na vysokých podpatcích.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Uma Thurmanová

Článek

Festivalová atmosféra zlákala do západočeského lázeňského města řadu výjimečných osobností. Lidé ze světa filmu nebo televizí tady představovali projekty, které právě dokončili, soutěžili o ceny MFF KV nebo lákali diváky do kin, k televizním obrazovkám.

52. ročník - probíhající od 30. června do 8. července - si tak z pohledu redaktorů Novinek.cz vysloužil řadu nej. Tak pěkně popořádku.

NEJZÁŘIVĚJŠÍ UMA

Záznam z příjezdů hvězd na červený koberecVideo: Novinky

Hned na úvod, tedy v pátek, očarovala filmové fanoušky krásná americká hvězda, Uma Thurmanová. Potvrdila svou pověst dámy. A na červeném koberci jí to moc slušelo. S novináři sice moc nemluvila, ale přesto se redakci podařilo pár vět získat. (celá zpráva)

Uma Thurmanová: O Varech jsem slýchala létaVideo: KVIFF

Další záběry pak vznikly v neděli při uvedení jejich snímků v Letním kině. Z atmosféry byla beze sporu unešená. A není divu. Tleskaly jí tisíce lidí. (celá zpráva)

Záznam: Uma Thurmanová uvedla v letním kině film Kill BillVideo: Novinky

NEJSKROMNĚJŠÍ AFFLECK

Záznam z tisková konference k filmu Přízrak s Casey Affleckem Video: Novinky

Hvězdou úvodu festivalu byl také krajan Thurmanové, Casey Affleck. Držitel Oscara ukázal milou tvář Hollywoodu. Na tiskovce vyprávěl, jak se hraje ve starém domě maskovaný prostěradlem. (celá zpráva)

David Lowery vypráví o tom, jaké je to být nejstarší z devíti sourozenců.Video: Novinky

Režisér zmíněného snímku David Lowery se zase vyznal, že je velmi klidným člověkem. A aby ne, když vyrůstal v katolické rodině v Texasu s dalšími osmi sourozenci... On byl mezi nimi navíc nejstarší.

NEJVĚTŠÍ DELEGACE

Emília Vášáryová vypráví o nekonečném čekání na schengenské hranici a vděčnosti za unijní vlajku.Video: Novinky

Přídavné jméno největší patří bezesporu k slovensko-ukrajinské delegaci, která přijela do Varů uvést světovou premiéru snímku Čára. A dala by se přidat další: neuvolněnější, nejsympatičtější, ale i nejpolitičtější. Představení novinky si v pondělí večer nenechali v Thermalu ujít čeští, slovenští i ukrajinští politici...

Herecká legenda Emília Vášáryová se zase v rozhovoru pro Novinky.cz mimo jiné svěřila, že bychom si měli vážit toho, že patříme do Evropy. (celá zpráva)

Film natočený dle skutečných příběhů podle ní může všem, kteří věří Rusku a Putinovi, otevřít oči. (celá zpráva) Do kina na něj mohou Slováci i Češi shodně vyrazit od 3. srpna.

Foto: Petr Horník, Právo

Šťastní Slováci. Režisér Petr Bebjak drží svou cenu za snímek Čára. Vedle něj stojí Wanda Adamík Hrycová, producentka snímku, jíž Bebjak poděkoval za přípravu filmu.

A zárukou kvality jim může být třeba cena MFF KV za režii, kterou si v sobotu večer převzal Peter Bebjak.

  NEJPŘEKVAPIVĚJŠÍ ROZHOVOR

Karel RodenVideo: Novinky

O chvíle překvapení pro české novináře se postaral herec Karel Roden, jenž je známý tím, že s médii skoro nemluví. Při představení nového snímku Křižáček, udělal ale pro Novinky.cz drobnou výjimku z pravidla. Děkuji.

Svěřil se v něm mimo jiné, že své koně by na natáčení nikdy nepustil a vyznal se, že básně Jaroslava Vrchlického čte velmi rád. Podle jedné z nich ostatně Křižáček vznikl. (celá zpráva)

Z 52. ročníku MFF KV si odvezl cenu nejvyšší.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Čerstvý laureát Křišťálového glóbu Václav Kadrnka

NEJOČEKÁVANĚJŠÍ FILM

Jan Svěrák vypráví o vytáčení medu i touze létat jako kos.Video: Novinky.cz, Novinky

Tvůrci nejočekávanějšího českého filmu Po strništi bos přivezli na festival jen ochutnávky z něj. Režisér snímku Jan Svěrák v rozhovoru vysvětloval, že premiéra je daleko - určená na 17. srpen, proto ještě s jeho promítáním případným kritikům vyčkávají. (celá zpráva)

Film ve čtvrtek představili na festivalu také jeho herecké hvězdy: Tereza Voříšková a Ondřej Vetchý. A nechyběly ani husy. (celá zpráva)

NEJNADANĚJŠÍ HOKEJISTA

Zdeněk Piškula představil ve Varech seriál z hokejového prostředíVideo: Novinky

Své premiéry, představení ukázek veřejnosti si ve Varech odbyly také díly z různých seriálů. Patří k nim i Lajna, v níž hraje Zdeněk Piškula, princ, vítěz StarDance, nadějného hokejistu. (celá zpráva) Jde na internetu více než týden a za tu dobu překročil už 700 tisíc zhlédnutí. Evidentně se tak mix těstovin, sexu, lásky a hokeje divákům líbí. (celá zpráva)

NEJŠIKOVNĚJŠÍ NA PODPATCÍCH

Vojta Kotek mluví o tom, jak se naučil chodit na podpatcíchVideo: Novinky

Mezi očekávané televizní novinky v ČR bude - snad ještě tento rok - patřit v České televizi zase dvoudílný miniseriál Marie Terezie. Vznikal v koprodukci čtyř států a jednu z velkých rolí v něm hraje Vojtěch Kotech.

Novinkám.cz vyprávěl, jak těžko se muži chodí na podpatcích, které patří k jeho roli. Stejně jako paruka a těžké šaty... (celá zpráva)

Zaujala vás videa? Nestihli jste letos do Varů dorazit? Přijeďte příště. Další ročník začíná už za necelý rok. Tak na shledanou!

Reklama

Výběr článků

Načítám