Hlavní obsah

Seriál Lajna: hokej, sex, láska a těstoviny

Novinky, Lenka Hloušková

„Jakou asi, kur*a, můžeš mít cestu do Havířova?“ ptá se protiotázkou Jiří Langmajer v roli hokejového trenéra Luboše Hrouzka, manažera klubu, kam právě přestoupil se svým talentovaným synem Patrikem. Seriál Lajna představili jeho tvůrci ve středu na karlovarském festivalu.

Internetový seriál Lajna

 
Článek

Právě severomoravské město patří vedle hokeje, ledu, sexu, lásky a těstovin k hlavním motivům, v němž si najdou to svoje i lidé, kterým je tenhle sport zcela ukradený. „Tohle mají Češi rádi. A my jim to nabízíme. Náš humor je ale laskavý,” uvedl scenárista Petr Kolečko, který stojí za mnoha úspěšnými projekty. Namátkou: za seriálem Trpaslík či za filmy Padesátka nebo Masaryk.

Že se tvůrcům - alespoň prvním dílem - podařilo diváky zaujmout, svědčí i statistiky. Za necelý týden má pilotní kus Lajny na internetu přes 640 tisíc zhlédnutí.

„Mám 137 zápasů v NHL, tak mi neříkej kreténe…“ vzkazuje své ženě Hrouzek v další vtipné hlášce. Synovi Patrikovi pak vůbec nic nedaruje. Chce z něj mít vrcholového sportovce se zářnou kariérou za mořem, kde uspěl také on. Vítěz olympiády v Naganu, momentálně trenér klubu bojujícího v druhé nejvyšší soutěži.

Myslí například na Patrikovu životosprávu. Nutí ho proto jíst neuvěřitelné množství těstovin…

Foto: obbod

Jednu z hlavních rolí hraje Zdeněk Piškula.

V pilotním dílu seriálu se mihnou snad všechny myslitelné hokejové stereotypy. Vedle „vyváženého“ jídelníčku, dřepování jako Jágr, relaxace u stupidních her, buzerace ambiciózních rodičů, pohrdání vzděláním i nikdy nekončící tréninky.

„Ze syna chce udělat hvězdu NHL. Patrik otce poslouchá, vlivem tlaku ale postupem času spíš ztrácí k hokeji chuť. Byl zvyklý hrát za prvoligovou Slavii, najednou však kvůli tátovi přestoupí do Havířova, a navíc nachází spíš než v hokeji zalíbení v krasobruslení a v krasobruslařce Kláře,“ říká o své roli Piškula.

Osmidílný seriál se natáčel v dubnu a v květnu na havířovském hokejovém stadiónu. Vedle hlavních rolí otce a syna Hrouzkových se v seriálu objeví také Hana Vagnerová, Marek Taclík, Norbert Lichý nebo Petra Špindlerová. Další díly budou natáčeny v průběhu září a října a během podzimu.

Reklama

Výběr článků

Načítám