Hlavní obsah

Na slavnostní zahájení filmového festivalu může v Karlových Varech trochu sprchnout

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

První tři dny si návštěvníci letošního, 57. ročníku Mezinárodního filmového festivalu (MFF) v Karlových Varech užijí počasí vícero druhu. Zatímco na páteční slavnostní zahájení by mohlo trochu sprchnout, ze soboty na neděli může teplota spadnout až k pěti stupňům. V neděli by ale zase mělo být přes den teplo. Právo a Novinky.cz jsou hlavními mediálními partnery MFF KV.

57. ročník filmového festivalu čeká na zahájeníVideo: Novinky

 
Článek

„Festivaloví návštěvníci si užijí úplně všechno,“ uvedl pro Právo meteorolog a pozorovatel přírody Rudolf Kovařík z Šindelové na Sokolovsku. „V pátek bude přecházet studená fronta, takže přesně na zahájení festivalu budou bouřky, přeháňky a déšť,“ pokračoval.

„Naštěstí ale ne tolik, protože to nebude celoplošné, ale do Karlových Varů by to opravdu těch asi pět milimetrů srážek mohlo přinést,“ dodal Kovařík, podle kterého nepřijde jednotná fronta, z které by souvisle pršelo.

„Půjde to v pásech, takže ve tři přijdou bouřky, následovat budou přeháňky a skončí to zhruba v devět večer. Na slavnostní zahájení před Thermalem bude dobré mít s sebou deštník,“ doplnil s tím, že teploty mají přitom zůstat velmi teplé, protože se mají pohybovat mezi 24 a 28 stupni nad nulou.

V sobotu už ale má být chladněji. „Ráno se to budou probouzet z mraků, aby se přes den obloha protrhala,“ popisoval Kovařík. „Bude ale trochu foukat, asi tři až šest metrů za vteřinu,“ poznamenal. „Ale odpoledne se teploty dostanou na 19 až 24 stupňů,“ uvedl meteorolog.

Zřejmě nejhorší to bude pro baťůžkáře, kteří se chystají přečkat noc ve spacácích nebo ve stanech pod širákem, například ve Stanovém městečku na Rolavě, v noci ze soboty na neděli. Teploty mají totiž v neděli nad ránem klesnout k devíti až pěti stupňům. „Baťůžkáři se budou muset pořádně přikrýt,“ komentoval Kovařík s tím, že teploty v neděli odpoledne se ale opět vyšplhají na 23 až 27 stupňů, bude jasno či polojasno.

Festival Karlovy Vary | KVIFF

Již 58. ročník Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary letos proběhne od 28. června do 6. července 2024.  Každoroční dávku přibližně dvou stovek filmů obstaralo znovu 12 kinosálů. Největší zahraniční hvězdu festival ještě neoznámil, loni to byl Novozélanďan Russell Crowe.

Může se vám hodit na Firmy.cz: HOTEL THERMAL****

Reklama

Výběr článků

Načítám