Hlavní obsah

Stanové městečko se začíná postupně plnit

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Stanové městečko v areálu přírodního koupaliště Rolava v Karlových Varech - Rybářích se začalo v pátek postupně plnit baťůžkáři. Přijeli na letošní, 57. ročník Mezinárodního filmového festivalu (MFF) v Karlových Varech.

Foto: Milan Malíček, Právo

Stanové městečko na okraji Karlových Varů

Článek

„Máme ubytováno přibližně osmdesát lidí,“ hlásil krátce před polednem recepční stanového městečka Pavel. „Jak běží čas, tak se počet příchozích neustále zvyšuje. Očekáváme, že odpoledne přijde hlavní nápor,“ pokračoval recepční, který je ve stánku u vchodu do stanového městečka vůbec poprvé. „Spousta lidí si tady již nechala nabíjet mobily, což je služba, kterou tu nabízíme,“ dodal Pavel.

„Jezdím sem již asi patnáct let,“ uvedl Ondřej z Prahy, když si do stanu vkládal své baťohy. „Stanové městečko mi vyhovuje. Jediným problémem je, když je v noci zima, ale mám s sebou kulich a zimní svetr, tak se to dá zvládnout,“ dodal Ondřej, když se dozvěděl, že v noci na neděli by mohly spadnout teploty až k pěti stupňům.

„Jsme tady skoro každý rok, měli jsme tedy nějakou pauzu, ale letos tu je Russell Crowe a Ewan McGregor, tak hlavně kvůli nim,“ uvedl Milan z Českých Velenic. „Bydleli jsme dříve v lázních nebo u jedné paní v Tepličce, nedaleko Karlových Varů, ale letos poprvé ve stanovém městečku. Je to tu dobrý, už jsem si to stačil projít,“ pokračoval Jihočech. „Hlavně, že tu jsou sprchy a jezdí odtud autobusy,“ dodal Milan.

„Stanové městečko nabízí stejné služby jako v minulosti, tedy vedle přespání pod vlastním stanem také toalety a sprchy. Doufám, že bude lidí jako v loňském roce, tedy tisíc sto přenocování. Už tady máme asi pět stanů cizinců, co vím, tak ze Slovenska, USA a také Španělé,“ uvedla ředitelka městské společnosti KV City Centrum Simona Vránová, která koupaliště Rolavu i Stanové městečko provozuje.

K dispozici je kromě zmiňovaného nabíjení mobilů též například úschovna zavazadel nebo půjčovna jízdních kol. Samozřejmostí je, že si lze pronajmout například tenisový kurt nebo se jít vykoupat do přírodní nádrže Rolava.

KVIFF: Ozdobou zahajovacího večírku festivalu budou šunky z komína

Cvrkot ve Varech

Nabízí také vstupenky nebo snídani

Ve Stanovém městečku jsou i pokladny, kde lze pořídit každý den dopoledne vstupenky. „Zatím moc lidí nechodí, ale to teprve, počítáme, přijde,“ uvedla jedna z pokladních. „Nebudeme pořád za přepážkou, takže se také těšíme na nějaké filmy do kina,“ pokračovala.

Jedno skutečné dobrodružství si ale již zažily pokladní na vlastní kůži. „Najednou jsme tady v rohu pokladny objevily vosí hnízdo, ale zachránila nás ochranka,“ popisovala. „Vzal jsem rukavice, do nich vosí hnízdo a odnesl jsem ho pryč,“ popisoval muž ochranky. „Teď jsem hrdina,“ vyprsil se v nadsázce.

Stanové městečko nabízí občerstvení včetně snídaní. „Podáváme míchaná vejce na slanině za 119 korun anebo například dva párky s chlebem za 89 korun,“ prozradil Marcel z obsluhy občerstvení. V nabídce jsou i burgery, sekaná v housce, klobásy nebo smažený sýr. K pití pak samozřejmě plzeňský prazdroj za 55 korun půllitr, ale i různé birelly. Nechybí ani točená kofola či domácí limonády.

Jak se vaří v Puppu

Recepty

Reklama

Výběr článků

Načítám