Hlavní obsah

Jiří Bartoška bude na karlovarském festivalu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Prezident Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary Jiří Bartoška bude na jeho 57. ročníku, který slavnostně začne v pátek.

Foto: Petr Horník, Právo

Jiří Bartoška s letošním festivalovým logem.

Článek

Do západočeské metropole přijede dnes, nebo zítra „v plné síle z nemocnice,“ řekl ve středu na tiskové konferenci festivalu v Karlových Varech jeho výkonný ředitel Kryštof Mucha.

Jiří Bartoška byl v nemocnici na rekonvalescenčním pobytu po prodělané těžké viróze. Jeho účast na festivalu nebyla úplně jistá.

„Čeho se bude prezident Bartoška účastnit, se domluvíme až po jeho příjezdu,“ upřesnil Mucha. Jiří Bartoška tradičně festival zahajuje a zakončuje, a také předává jeho hlavní ceny.

Kvůli viróze a rehabilitaci se Jiří Bartoška se neúčastnil ani předchozích tiskových konferencí festivalu. Již dříve uvedla mluvčí festivalu Uljana Donátová, že je po viróze na rehabilitačním pobytu ve Fakultní nemocnici Motol v Praze, na 3. chirurgické klinice 1. lékařské fakulty Univerzity Karlovy u doktora Roberta Lischkeho.

Festival Karlovy Vary | KVIFF

Již 58. ročník Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary letos proběhne od 28. června do 6. července 2024.  Každoroční dávku přibližně dvou stovek filmů obstaralo znovu 12 kinosálů. Největší zahraniční hvězdu festival ještě neoznámil, loni to byl Novozélanďan Russell Crowe.

Reklama

Související články

Jiří Bartoška leží v nemocnici

Prezident Mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech Jiří Bartoška byl hospitalizován poté, co prodělal virózu. Novinkám to potvrdila mluvčí...

Výběr článků

Načítám