Hlavní obsah

Metal v Jaroměři, mix v Lubné, rock v Jihlavě

Právo, Jaroslav Špulák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve čtvrtek odpoledne začal v Jaroměři na Náchodsku již dvanáctý ročník festivalu zaměřeného na extrémně tvrdou hudbu a umění Brutal Assault. Několik tisícovek metalových příznivců obsadilo bývalou vojenskou pevnost Josefov, kde se festival letos koná poprvé.

Článek

Na dvou pódiích se v pátek představí takové hvězdy, jakými v hard core a různých extrémních odvětvích metalu jsou Soulfly, Enslaved, Cynic, Heamorrhage, Mnemic, Madball, Katatonia či Pain. V sobotu začne program již v deset hodin dopoledne a diváky rozparádí formace Vader, Satyricon, Dying Fetus, Immolation či Carnal Forge.

Do Poličky za Lubenskou lodyhou

V Lubné u Poličky na východě Čech startuje v pátek dvojdenní multižánrová přehlídka Lubenská lodyha. Dnešní program zahájí v 17 hodin Cemr Band a vystoupí ještě Láďovi hoši, První pomoc a další.

V sobotu se začne v 11.30 hodin a program nabízí koncerty Jiřího Dědečka, Petra Váši a skupiny Ty syčáci, kapel 2v1, X-Core, Dukla vozovna či Už jsme doma. Dvojdenní vstupné je za 150 Kč, festival se podle pořadatelů koná za každého počasí a v areálu bude otevřené stanové městečko.

Druhé dějství letošní dvojsérie Czech Rock Block Live odstartuje v sobotu ve 14 hodin v Letním kině v Jihlavě. Vystoupí Katapult, Harlej, Doga, Gaia Mesiah, Alkehol, Debustrol, Root, Ewa Farná a další. Hlavní hvězdou večera bude skupina Olympic, která festival hodinu po půlnoci ukončí. Lístek stojí 450 Kč.

Za Letnicí do Břidličné

V prostorách veřejné střelnice v Břidličné odstartuje v sobotu v poledne již desátý ročník festivalu Letnice. Představí se Boron, Ocelot, HC-3, Slováci Atelier 11, Poláci Mirash a další.

Přehlídka Tovačovský portál začne v Tovačově v sobotu ve 13 hodin. Vystoupí Neřež, Nestíháme, Drive, Bezefšeho a další. Netradiční letní festival mezi Cidlinou a Labem nazvaný Soutock se odehraje v sobotu na soutoku obou řek u Poděbradech.

Hlavní atrakcí je skupina Krucipüsk, dále se představí Mixlevpixle, Práva pupku, Alžbětiny sosny a další.

V sobotu odpoledne se v Křinicích na Broumovsku odbude festival Bigboš Křinice za účasti skupin Sulk, Instrumentální marmeláda, Reflex, Štafle, 4 akordy a dalších.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám