Hlavní obsah

Marie Rottrová zazpívá na festivalu Benátská! ve Vesci u Liberce

Marie Rottrová poprvé vystoupí na festivalu Benátská!, který se bude konat 26. až 29. července ve Vesci u Liberce. Oblíbená zpěvačka se představí v sobotním programu, který z domácích interpretů nabídne Jaromíra Nohavicu, Marpa & Trouble Gang, Mira Žbirku, Bena Cristovaa, Xindla X, Anetu Langerovou, kapely TH!S, Mirai a další.

Foto: Milan Malíček, Právo

Marie Rottrová vystoupí na festivalu Benátská!

Článek

"Slyšela jsem, že je to skvělý festival, a já se na něj moc těším. Přijedu s větší kapelou a dvěma vokalistkami. Mám připravený klasický koncertní repertoár, ale také soulové duety s Petrem Němcem, který bude mým hostem," sdělila šestasedmdesátiletá Rottrová.

Tuzemské publikum je na zavedené umělce v nezvyklém prostředí spíše rockově zaměřených festivalů zvyklé. Hostem Benátské! byla v minulosti například Hana Zagorová, Rottrová se před dvěma lety představila na festivalu Prázdniny v Telči.

Rottrová před sedmi lety oznámila, že přestane koncertovat. Na rok 2013 však nečekaně připravila šest vánočních koncertů a postupně absolvovala další. "Najednou jsem měla strašně chudý život. Původně jsem myslela, že to bude fajn, že v nejlepším se má přestat. Přesvědčovala jsem samu sebe, zatímco ostatní přesvědčovali mě, že to nevydržím. A měli pravdu," řekla tehdy.

Zpěvačka, která za svoji kariéru nazpívala přes 600 písniček, byla v roce 2011 Akademií populární hudby uvedena do Síně slávy.

Program 26. ročníku festivalu Benátská! dále mimo jiné nabídne skupiny Olympic, Doctor P.P., Jelen, Turbo, Divokej Bill, Jasná páka, Vypsaná fixa, Arakain, Václava Neckáře a mnoho dalších. Ze zahraničních hostů dorazí zpěvačka Bonnie Tylerová nebo kapela Guano Apes. Kromě hudebního programu jsou připraveny další aktivity a zábavy pro celou rodinu. Bližší informace se nacházejí na www.benatska.cz.

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám