Hlavní obsah

Libanonský ministr chce žalovat americký seriál Homeland kvůli scéně s teroristy

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Libanonský ministr hrozí žalobou americkému seriálu Homeland, který patří k nejúspěšnějším projektům posledních let. V seriálu se odehrála schůzka teroristů v Bejrútu, což Libanonce urazilo.

Foto: Jordan Strauss, ČTK/AP

Claire Danesová si za roli v seriálu Homeland vysloužila cenu Emmy.

Článek

Seriál se ve skutečnosti točil v Izraeli, ale ten má představovat ulice Bejrútu. Libanonský ministr turismu Faddy Abboud tvrdí, že neukazuje realitu.

"Nebylo to natáčeno v Bejrútu a neukazuje to skutečnou tvář Bejrútu. Ukázali ulici Hamra s potulujícími se ozbrojenci," rozčílil se ministr, podle kterého je tato ulice ve skutečnosti velmi oblíbená a plná kaváren a obchodů.

Obává se, že to bude mít negativní vliv na turistiku. "Takovéto filmy poškozují image Libanonu, není to fér a není to pravda," dodal.

"Chceme napsat filmařům a producentům a požadovat omluvu. A plánujeme zažalovat režiséra a producenta."

Foto: Lukáš Goga

Bejrútská čtvrť Džemmajze.

Společnost Twentieth Century Fox, která produkuje tento úspěšný seriál, nechce nic komentovat. Homeland právě letos v září získal dvě ceny Emmy, odnesli si je za své výkony Claire Danesová a Damian Lewis.

Libanonu se nelíbí i fakt, že se seriál nenatáčí v jejich zemi, ale v Izraeli. To je ovšem velký problém pro produkci, neboť jeden z tvůrců, Gideon Raff, má jako Izraelec zakázán vstup do Bejrútu.

Reklama

Výběr článků

Načítám