Hlavní obsah

KVÍZ: Jak dobře znáte legendární duchařské horory?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Někdy se v nich téměř neobjevuje krev nebo násilí, přesto nahání hrůzu i otrlým divákům. Řeč je o duchařských hororech, kde se setkáte s duchy, démony a dalšími nadpřirozenými silami. Připomeňte si legendární hororové klasiky i nejnovější filmy v našem kvízu.

Foto: Envato elements

Ilustrační foto

Článek
1. Mysteriózní horor Rosemary má děťátko (1968) legendárního režiséra Romana Polanského patří mezi filmové klasiky. Vzpomínáte si, kdo je otcem dítěte hlavní hrdinky v podání herečky Mii Farrow?
2. Ikonický horor Vymítač ďábla (1973) se stal vzorem pro další filmy zobrazující vymítání. Koho ve snímku posedl démon?
3. O jednom z nejlepších hororů vůbec kolují pověsti, že je prokletý. Proč se to o snímku Poltergeist (1982) říká?
4. V oceňovaném hororu Ospalá díra (1999), odehrávajícím se na konci 19. století, vyšetřuje mladý konstábl v podání Johnnyho Deppa sérii zvláštních vražd. Vzpomenete si, kdo v osadě Ospalá díra řádí?
5. Hororové drama se silným příběhem Šestý smysl (1999) je jedním z nejlépe hodnocených filmů vůbec. Tomu odpovídá i hvězdné obsazení. Který slavný americký herec ztvárnil ve snímku postavu psychologa?
6. V dnes už klasickém hororovém filmu Ti druzí (2001), kde není o strašidelné scény nouze, ztvárnila hlavní hrdinku herečka Nicole Kidmanová. Víte, čím ve filmu trpí její dvě malé děti?
7. Horor z roku 2005 natočený podle skutečných událostí dostal v českém znění název, který s tím původním nemá nic společného. Jak se strašidelný snímek o posedlém domě jmenuje?
8. Duchařská hororovka Panoramal Activity (2007–2021) se pro svoji oblibu u diváků dočkala mnohanásobného pokračování. Co je typickým poznávacím znamením všech snímků?
9. V hororu odehrávajícím se v polovině sedmnáctého století Čarodějnice (2015) je sedmičlenná rodina vystavena temným silám poté, co se rozhodne opustit jednu z nových amerických osad. Co se nakonec stane s hlavní hrdinkou, mladou dívkou Tomassin?
10. Nejlépe hodnocený horor ze série režiséra Jamese Wana V zajetí démonů (2013) vychází ze skutečných událostí a představuje příběh rodiny ovládané démony. S těmi rodině pomáhají manželé, kteří jsou odborníky na paranormální jevy. Jak se pár vyšetřovatelů, inspirovaný skutečnou manželskou dvojicí, jmenuje?

Tak co, máte všechny odpovědi zkontrolované? Pokud ano, vyhodnoťte si test.

KVÍZ: Krásné a smrtící. Poznáte jedovaté rostliny české přírody?

Koktejl

KVÍZ: Vyznáte se v řeči dnešních náctiletých?

Děti

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám