Hlavní obsah

Kuličky na Jakubáku odstartují třicátou sezonu Divadla Bolka Polívky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sedmý ročník turnaje ve stolních kuličkách a happening Jakubák Open 2023 aneb Neboj se a cvrnkni si! Takovou akcí pro veřejnost ve čtvrtek 31. srpna od šestnácti hodin symbolicky zahájí jubilejní třicátou sezonu Divadlo Bolka Polívky.

Foto: Foto - Archiv DBP

Cvrnkání kuliček na Jakubském náměstí má už sedmiletou tradici. Letos se však bude cvrnkat před domem, kde divadlo po téměř třicet letech končí kvůli statice, a zatím se stěhuje do „Dělňáku“ v Židenicích.

Článek

Součástí „kuličkového“ odpoledne na Jakubském náměstí v centru Brna bude i příjemná hudba a občerstvení.

Začátek výroční sezony ovlivní pokračování komplexního stavebně-technického průzkumu v budově na Jakubském náměstí, kde dosud Divadlo Bolka Polívky sídlí. Od září však již bude hostovat v Dělnickém domě v Brně-Židenicích.

Na úvod nové sezony je připravena černá komedie Kati v režii Ondřeje Sokola. V hlavní roli kata Jejího Veličenstva se představí Petr Halberstadt a jeho celoživotního rivala ztvární Bolek Polívka.

Principál divadla v září také uvede své proslulé autorské představení DNA, ve kterém mu zdatně sekunduje jeho dcera Anna Polívková. Zábavu i inspiraci nabídne brilantní francouzská tragikomedie Rebelky s Chantal Poullain, jejímž ústředním tématem je odvaha vzepřít se nalinkovanému životu a vzít ho zpět do vlastních rukou.

Do Dělnického domu v září zavítají i další herecké hvězdy. Marek Adamczyk spolu s Nelou Boudovou pobaví v komedii Hledám ženu, nástup ihned. Slavným filmem Někdo to rád horké se nechají inspirovat Patrik Děrgel a David Gránský v komedii Dámy vpřed! A Milan Šteindler se v inscenaci After Life v režii Jana Hřebejka bude potýkat se ztrátou blízkého člověka a těžkým rozhodnutím, jak vlastně žít dál.

Brno: Divadlo Bolka Polívky a kino Scala končí v dosavadním sídle

Kultura

Stav nosníků Polívkova divadla a kina Scala je horší, než se čekalo

Kultura

Může se vám hodit na Firmy.cz: Divadlo Bolka Polívky

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám