Hlavní obsah

Král Šumavy: Fantom temného kraje. Natáčení pokračuje

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V loňském roce měla premiéru třídílná série popisující začátky legendárního šumavského převaděče Josefa Hasila. Filmovou trilogii pro Voyo natočil režisér David Ondříček. Nyní se v natáčení pokračuje. Druhou a třetí řadu, obě opět třídílné, ale už režíruje Damián Vondrášek. Ondříček je režijním supervizorem.

Foto: Voyo

Jan Nedbal a Oskar Hes v pokračování série Král Šumavy: Fantom temného kraje.

Článek

Životní příběh Josefa Hasila bude pokračovat jeho nekončícím bojem s komunistickým zřízením. Hasil, kterého opět hraje Oskar Hes, se bude snažit dostat z lágru, do nějž byl odsouzen na devět let.

Také jeho láska Marie, v podání Gabriely Heclové, bude vystavena těžkým zkouškám. Musí totiž snášet výslechy a pohrdání sousedů i svého otce. Také se kolem ní začínají ochomýtat muži, kteří by byli nejraději, kdyby na Josefa úplně zapomněla. Ten se tak musí z lágru dostat co nejrychleji, aby se měl ještě ke komu vracet.

„Mám ohromnou radost, že se toho ujal zrovna Damián Vondrášek, protože mám pocit, že je v něčem mladší kopií Davida Ondříčka. Oba jsou neskutečně připravení, vědí, co od nás herců chtějí, a u obou vnímám režijní jistotu. Krále Šumavy čeká dynamičtější, vypjatější a řekl bych, že i akčnější pokračování,“ uvedl k natáčení Oskar Hes.

Jan Nedbal: Na sexismus jsem vysazený

Styl

Vondrášek považuje natáčení pokračování za velkou a skvělou výzvu. „Ze všeho nejvíc řešíme s Davidem Ondříčkem postavy. Zároveň se snažíme co nejvíc navázat na první sérii, abychom divákům ukázali tuhle nelehkou dobu novou optikou. Na Josefa Hasila čekají zásadní životní zkoušky, a zatímco první série se do velké míry věnovala Hasilovu bezstarostnému mládí a chování, teď přichází na důsledky jeho konání. Diváci tak mohou očekávat, že přituhne,“ řekl.

David Ondříček si podle svých slov natáčení užívá z jiné perspektivy než jako režisér. „Teď se na to můžu dívat z nadhledu a spíš pomoct radou a kibicováním Damiánovi Vondráškovi, který to celé režíruje. Snažím se s ním od začátku konzultovat každou verzi scénáře a hlavně mu objasňuji, co jsem tím v první sérii myslel a jak by se postavy měly vyvíjet,“ vysvětlil.

Diváci Voyo si ale na druhou řadu budou muset počkat ještě rok. „Chceme pokračování dopřát dostatečnou péči a čas, stejně jako jsme to udělali u první řady. Jsem opravdu rád, za celý tým Krále Šumavy, že kromě silných diváckých ohlasů přišel i silný ohlas od odborníků. Zvlášť pak v těchto dnech, kdy jsou už hluboce ponořeni v natáčení druhé řady tohoto strhujícího příběhu odvahy a odpovědnosti,“ řekl kreativní producent Krále Šumavy a ředitel vývoje TV Nova a Voyo Michal Reitler.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám