Hlavní obsah

Kopřivnická kapela Milano vydává nové album. Po dlouhých devíti letech

Právo, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kapela Milano, která je již neodmyslitelnou součástí mimořádně bohaté kopřivnické alternativní hudební scény, vydává nové album. To nese název Neřvi na mě a vyjde 29. února zatím pouze ve vinylové verzi.

Foto: Piper Records

Obal nové desky kopřivnické kapely Milano (výřez)

Článek

Informoval o tom šéf kopřivnického vydavatelství Piper Records a také baskytarista kapely Milano Vladimír Schwarz.

„Nahrávka vychází na klasické černé vinylové desce. K této příležitosti bude odehráno několik koncertů, na kterých bude deska k dostání,“ řekl Schwarz.

Dodal, že deska vychází ve spolupráci s malým londýnským vydavatelstvím Election Records. Fanoušci, kteří nemají doma gramofon, si budou muset na nové nahrávky ještě počkat. Už od března si ale budou moci písně stáhnout z internetových stránek Election Records ve formátu MP3. „Vydání alba na CD ještě zvažujeme,“ dodal Schwarz.

Foto: Piper Records

Obal nové desky kopřivnické kapely Milano

Kapela Milano vznikla v roce 2002 a o rok později vydala své stejnojmenné debutové album. Pak se na nějakou dobu odmlčela z důvodu pobytu některých svých členů v zahraničí. Pro hudbu kapely je charakteristická přímočarost. Milano hraje tvrdě a rychle, jeho hudba je však melodická a nese v sobě prvky typické pro kapely zlaté éry psychedelické hudby šedesátých a sedmdesátých let.

U příležitosti vydání nového „elpíčka“ kapela odehraje na počátku března koncerty v Kopřivnici, Novém Jičíně, Ostravě, Bruntále a Olomouci. Poté zamíří také na Slovensko.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám