Hlavní obsah

Nové knihy: Brownová, Hynie a Delon

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Někdy je opravdu obtížné rozhodnout o osudu někoho jiného. Zvlášť když se to týká odpojení či neodpojení od přístrojů, tak jak je to v knize Druhá smrt. Jednoduchý životní osud neměl ani Anthony Delon, syn slavného francouzského herce. Popisuje ho v knize Má rodina, můj příběh. Mimo to čeká čtenáře v nové nabídce publikace, v níž figuruje jako jedna z postav i oblíbená spisovatelka Agatha Christie, nebo audiokniha Volha, známá také z televizního zpracování.

Foto: Novinky

Nové knihy

Článek

John Grisham: Soudcův seznam

Vyšetřovatelka Lacy Stoltzová se setkává s tajemnou ženou, která je tak vyděšená, že používá několik pseudonymů. Její otec byl před dvaceti lety zavražděn a ona má podezřelého, jímž je od té doby posedlá.

Dotyčný muž je prohnaný, trpělivý a vždy o krok napřed. A jeho obětí je pravděpodobně mnohem víc. Je nejprohnanější ze všech sériových vrahů. Jak ho ale může Lacy pronásledovat, aniž by se stala další položkou na jeho seznamu?

Kalibr, 312 stran, 399 Kč

Foto: Kalibr

Obal knihy

Diane Chamberlainová: Poslední dům v ulici

Manžel architektky Kayly Carterové zahynul po tragické nehodě při stavbě vysněného rodinného domu. Zdrcená žena však musí zůstat silná kvůli jejich čtyřleté dcerce. Do novostavby se zdráhá nastěhovat, a když ji od toho zrazuje i podivná žena v červené paruce, která za ní přijde až do kanceláře, málem ji poslechne. Je jasné, že tajemná neznámá má k místu nějaký vztah.

Ikar, 352 stran, 449 Kč

Foto: Ikar

Obal knihy

Neal Shusterman: Pravidla hry

Stačil jeden úder na fotbalovém hřišti, aby se Ashtonův život dočista proměnil. Najednou nic nevypadá tak, jak si to pamatuje, protože ač se to zdá nemožné, Ash se ocitl v jiné dimenzi. Od té chvíle se pohybuje po světech, které jsou téměř jako ten jeho – ale ne tak docela. Začalo to drobnými změnami, které se ale rychle vymkly kontrole, a Ash sklouznul do vesmírů, kde může mít všechno, co si kdy přál.

Yoli, 368 stran, 399 Kč

Foto: Yoli

Obal knihy

RECENZE: Planetky. Soukromé vesmíry v povídkách, jež se vzájemně tříští

Knihy

Jan Šimek: Promarněná něha

Začít sexuálně žít je pro mladého muže velká výzva v každé době. Zvlášť v druhé dekádě 21. století, kdy společnost prožívá jeden otřes za druhým a digitální svět vám deformuje vnímání vztahů natolik, že nejste schopní žádný skutečný navázat. Mladý student Dan Čimák se sice dobře orientuje v politice, zato v intimní oblasti musí čelit nejen náporu virtuálních rozkoší – ale také vlastnímu pochybnému úsudku.

Ikar, 264 stran, 329 Kč

Foto: Ikar

Obal knihy

Raymonde E. Feist: Král popela

Pět největších království Severní a Jižní Tembrie spolu po staletí žilo v míru. Pak však čtyři z nich porušila dávnou smlouvu a zradila páté, jehož vládci se pro zářivě rudé vlasy přezdívalo „Rudovlas“. Královskou rodinu Rudovlasů nezachránila ani jejich spřízněnost s ohněm, král Sandury je popravil. Zbývají tedy čtyři království, která se ale sama potácejí na pokraji války. Proslýchá se však, že svému osudu mohl uniknout novorozený rudovlasý dědic. Čtyři králové proto vypsali za hlavu nevinného dítěte odměnu.

Laser, 480 stran, 549 Kč

Foto: Laser

Obal knihy

Sandra Brown: Druhá smrt

Bývalý nejlepší rozehrávač Super Bowlu Zach je v šoku, když se dozvídá, že jeho bývalá žena Rebecca je po přepadení v kómatu a on má rozhodnout tom, zda ji odpojit od přístrojů. Tíha zodpovědnosti a veřejného mínění ho nakonec přimějí nechat konečné rozhodnutí na Rebečiných rodičích. O čtyři roky později je pachatel útoku Eban předčasně propuštěn z vězení. Statní zástupkyně Kate Lennonová je odhodlána dostat ho zpět za mříže.

Kalibr, 312 stran, 359 Kč

Foto: Kalibr

Obal knihy

RECENZE: Opatřilová navléká queer příběhu středověký plášť

Knihy

Colleen Cambridge: Jedovatá stopa

V anglických honosných sídlech se o vraždách obvykle moc nehovoří. Mallowan Hall, kde žije Agatha Christie a její manžel Max, je však výjimkou. A zdejší svérázná hospodyně Phyllida Brightová s potěšením zločiny rozebírá se svou zaměstnavatelkou.

Když v sousední vesnici na koktejlové party, pořádané pro účastníky prestižní soutěže ve psaní, již organizuje klub slavných autorů detektivek, dojde k vraždě, je to příliš zajímavé a lákavé, než aby Phyllida odolala a nepustila se do pátrání po pachateli.

Kalibr, 288 stran, 399 Kč

Foto: Kalibr

Obal knihy

Anthony Delon: Má rodina, můj příběh

Anthony Delon, syn filmového idola a svobodomyslné herečky, odhaluje, jaká byla jeho rodina za zavřenými dveřmi a mimo kamery. Dojemně vypráví o svém dětství, mládí i nemoci matky, které zůstával nablízku až do jejího posledního dne. Otázky, které si klade, jsou univerzální. Jak překonat vlastní strachy, rány a zklamání. Jak neopakovat stejný rodinný vzorec, prokletí předávané z generace na generaci, v němž byla obětována láska.

Práh, 199 stran, 299 Kč

Foto: Práh

Obal knihy

Karel Hynie: Volha

Oblibu si získal jako román i jako seriál, který uvedla Česká televize. Nyní si příběhy „panského kočího“ Standy Pekárka můžete poslechnout v audioknižním provedení. I v něm exceluje herec Kryštof Hádek. Z pozice hlavní postavy, řidiče volhy, přibližuje zákulisní dění v televizi, která coby nástroj ideologického působení stojí v popředí zájmu každého režimu. Titul zajímavým a zábavným stylem přibližuje svéráznou historii československé televize protkanou různými historkami z natáčení.

Audioteka, 13 hodin 36 minut, 389 Kč

Foto: Audioteka

Obal audioknihy

M. W. Craven: Černé léto

Další z příběhů dvojice vyšetřovatelů Tilly Bradshawové a Washingtona Poea. Právě ten se dostává do velkých potíží. V minulosti měl jako policejní důstojník velký podíl na tom, že slavného šéfkuchaře Jareda Keatona odsoudili na doživotí za vraždu jeho vlastní dcery Elizabeth, jejíž tělo se ovšem nikdy nenašlo.

Nyní se ale žena, která se prohlašuje za Elizabeth Keatonovou, přihlásila místnímu policejnímu důstojníkovi. Poe je stále přesvědčen, že měl o Jaredovi Keatonovi, okouzlujícím psychopatovi, pravdu.

Audioteka, 13 hodin 36 minut, 399 Kč

Foto: Audioteka

Obal audioknihy

RECENZE: Dceřina kletba. Chytne a nepustí

Knihy

RECENZE: Z románu Manazuru dýchá japonský citový chlad

Knihy

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám