Hlavní obsah

Nové knihy: Andecková, Tregerová a Christie

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Císařovna Sisi stále patří mezi oblíbené persony bývalé rakousko-uherské monarchie. Publikace Císařovniny hvězdy vypráví příběh její osobní kadeřnice. Další kniha zase popisuje osud novinářky, která se kvůli reportáži nechá zavřít do blázince. Kromě toho v nabídce najdeme třeba audioknihu se slavnou detektivkou s Herculem Poirotem, dílo věnující se ptákům ve městě a nakonec ještě Velkou knihu sudoku.

Foto: Novinky

Nové knihy

Článek

Ashley Flowersová: Všichni dobří lidé

Všichni z Wakarusy si pamatují dávný případ January Jacobsové. Margot bylo tenkrát šest, stejně jako January. Dneska už dávno žije jinde a je novinářkou, ale vždy ji pronásledoval strach, že místo ní mohla tehdy zemřít ona…

Když se vydá zpátky domů, aby pomohla s péčí o nemocného strýce, je to jako návrat v čase. Wakarusa zůstala stejná: dusivá a tajnůstkářská. A pak za děsivě podobných okolností zmizí pětiletá Natalie z vedlejšího města.

Kalibr, 304 stran, 429 Kč

Foto: Kalibr

Obal knihy

Brianna Labuskesová: Odhalení

Psycholožka Gretchen Whiteová, konzultantka bostonské policie, žije od osmi let v přesvědčení, že zabila svou tetu. Našli ji totiž s nožem v ruce nad tetiným bezvládným tělem a na všechny otázky odpovídala jen: Nepamatuju se.

Spousta lidí včetně detektiva Patricka Shaughnessyho věří, že tahle sociopatka unikla trestu za vraždu. A že by se mohla znovu utrhnout ze řetězu. O třicet let později se policistka Lauren Marconiová pokusí dokázat, že se její kolega Patrick mýlí.

Kalibr, 344 stran, 449 Kč

Foto: Kalibr

Obal knihy

Vražda v Mezopotámii od Agathy Christie má audioknižní podobu. Vícehlasou

Knihy

Mara Andecková: Sisi - Císařovniny hvězdy

Vídeň 1863. Během jedné divadelní premiéry ve vídeňském Burgtheatru upoutá císařovnu Alžbětu nádherný účes představitelky hlavní role, a tak si následně vyžádá setkání s její kadeřnicí. Mladá Fanny Angererová, nemanželská dcera porodní báby, sotva dokáže pochopit své štěstí. Má se stát císařovninou osobní kadeřnicí! Fascinující pohled do života legendární císařovny Sisi očima její kadeřnice a nejbližší důvěrnice Fanny Angererové.

Ikar, 352 stran, 399 Kč

Foto: Ikar

Obal knihy

Dr. Nicole LePera: Uzdrav sám sebe

Jako klinická psycholožka se Dr. LePera často cítila frustrovaná omezeními tradiční psychoterapie. Chtěla pro své pacienty i pro sebe samu více, a tak započala cestu k rozvoji jednotné filozofie duševního, fyzického a duchovního zdraví, která napomáhá k tomu, abychom se dokázali sami uzdravit. Poté, co sama zažila výsledky, které jí změnily život, začala sdílet to, co se naučila, s ostatními a brzy se zrodila tzv. holistická psychologie.

Esence, 328 stran, 399 Kč

Foto: Esence

Obal knihy

RECENZE: Chyť toho králíka – román o rozbitém ženském přátelství

Knihy

Genevieve Wheelerová: Adelaide

Když od nás láska žádá až příliš, jak najít sílu upřednostnit sám sebe…?

Pro teprve šestadvacetiletou Adelaide, Američanku žijící ve vysněném Londýně, bylo setkání s Rorym Hughesem jako blesk z čistého nebe. Rory je okouzlující Angličan, pro ni nejspíš ten pravý, a to ho ani nehledala. Potom, co Rorym otřese nečekaná tragédie, Adelaide udělá všechno pro to, aby ho udržela nad vodou – i kdyby při tom měla ztratit sama sebe.

Ikar, 360 stran, 399 Kč

Foto: Ikar

Obal knihy

Louisa Tregerová: Šílená

Píše se rok 1887. Třiadvacetiletá Nellie Blyová se vydává do New Yorku, odhodlaná prosadit se tu za každou cenu jako seriózní novinářka. Život ve městě je však těžší, než si představovala, a v žádných novinách o ženu reportérku nestojí.

Nellie v zoufalství vymyslí pro přední plátek World neodolatelnou nabídku: pravdivou reportáž ze ženského blázince na Blackwellově ostrově, kam se chce dostat tak, že bude předstírat šílenství. Jenom tak může zjistit, nakolik jsou pravdivé řeči o tamních nelidských podmínkách. Majitele deníku Josepha Pulitzera to zaujme a slíbí Nellie, že se postará, aby se dostala ven.

Metafora, 304 stran, 429 Kč

Foto: Metafora

Obal knihy

Agatha Christie: Vražda na Nilu

Vražda na Nilu přináší brilantní detektivní příběh v exotickém prostředí. Na palubě luxusního parníku Lotos, který se právě chystá odrazit od břehu, jsou i novomanželé Simon a Kay, půvabná dědička nesmírného jmění. Romantickou plavbu po Nilu jim zkazí přítomnost bývalé Simonovy snoubenky, která mladý pár neodbytně pronásleduje.

Když je třetího večera Kay ve své kajutě nalezena mrtvá, zdá se, že pachatelkou nemůže být nikdo jiný. To by ovšem nebyla Agatha Christie, aby pořádně nezamíchala kartami příběhu a nevnesla do děje množství zvratů a nečekaných událostí. V hlavních rolích se představují herci Martin Myšička, Jana Bernášková, Jan Dolanský a Jaromír Meduna.

Audiotéka, 2 hodiny 9 minut, 349 Kč

Foto: Audioteka

Obal audioknihy

Autorka novely o sexuálním predátorovi Nicol Hochholczerová: Svět není vůči dívkám milý a shovívavý

Knihy

Matthew Quir: Noční agent

Peter Sutherland pracuje u FBI a jako syn zkompromitovaného agenta, který prodal tajné informace Rusům, před sebou nemá zářné vyhlídky na kariérní postup. O to víc ho překvapí, když mu personální ředitelka Bílého domu nabídne místo v jednom z nejutajovanějších oddělení, kde má během nočních směn čekat na volání na nouzovou linku.

Jota, 431 stran, 498 Kč

Foto: Jota

Obal knihy

Veleslav Wahl: Pražské ptactvo 1800–2020 (Ptáci – město – příběh hrdiny)

Kniha je určena odborné i široké veřejnosti a propojuje zdánlivě odlehlé oblasti: svědčí o mimořádné osobnosti v boji proti dvěma totalitám a představuje pozoruhodné ornitologické dílo.

V jednom svazku je zahrnuto v jistém smyslu několik knih najednou: Těžištěm je ceněná a v mnoha směrech průkopnická práce Pražské ptactvo, v níž ornitolog Veleslav Wahl (1922–1950) v polovině čtyřicátých let 20. století knižně dokumentoval a komentoval stav a prostředí ptáků v hlavním městě. Na svou dobu mimořádně prozíravý a dnes zvlášť aktuální je mimo jiné Wahlův přístup k ochraně ptactva apelující na cílenou péči o životní prostředí.

Česká společnost ornitologická, 544 stran, 1259Kč

Foto: Česká společnost ornitologická

Obal knihy

Frank Longo: Velká kniha sudoku

706 ďábelských čtverců – mistrovský kurz pro začátečníky a zatěžkávací zkouška pro experty: kniha obsahuje speciálně vytvořené autorské doplňovačky, které dokážou potrápit i ty nejotrlejší sudokáře. Přijměte výzvu a pusťte se do luštění – nejenže si příjemně ukrátíte čas, ale také si dokonale promažete své mozkové závity.

Esence, 448 stran, 299 Kč

Foto: Esence

Obal knihy

RECENZE: Radka Denemarková přemítá o dědictví dlouhého století

Knihy

RECENZE: Jedna chobotnice a jedna uklízečka. Přátelství, které rozněžní

Kultura

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám