Hlavní obsah

Putin, zvětšovatel území. Draží se Kemelovy karikatury pro Ukrajinu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

V pondělí v 18 hodin vypukla aukce Kemelových kreseb pro Ukrajinu. Výtěžek z každého obrázku půjde organizaci Člověk v tísni, která pomáhá Ruskem napadené Ukrajině. Zájemci bojují o své vyhlédnuté kresby na aukčním portálu Livebid.cz

Foto: Miroslav Kemel, Právo
Článek

Mnoho z kreseb, které Kemel do aukce pro rok 2023 zařadil, komentuje právě situaci na Ukrajině. Vydražit si tak můžete několik karikatur ruského prezidenta Vladimira Putina.

V nabídce je ale i karikatura vědce Alberta Einsteina nebo bývalého premiéra Andreje Babiše. Obrázky jsou k prohlédnutí i v galerii pod článkem.

Miroslav Kemel nepomáhá svými kresbami poprvé. Minulý rok se mu podařilo vybrat 711 900 Kč, které také putovaly na Ukrajinu. Autor je totiž přesvědčen, že Ukrajině nesmíme přestat pomáhat a musíme ji nadále podporovat proti ruskému agresorovi.

Další aukce Kemelových kreseb pro Ukrajinu. Můžete i limitovat

Domácí

Vyvolávací cena každého obrázku bude 500 Kč. Kemel je namaloval na tabletu a každý z nich vytiskne na A3 formát. Nový majitel ho dostane s podpisem.

„K vybrané kresbě v katalogu přiřadí nejvyšší částku, za kterou by ji chtěli zájemci koupit, a pokud ji konečná částka nepřesáhne, dílo získají automaticky,“ vysvětluje Martin Semerád, zakladatel aukčního portálu Livebid.cz.

Aukce probíhá zde. Partnerem sbírky je nadace Znesnaze21 a Novinky.cz.

Reklama

Výběr článků

Načítám