Hlavní obsah

Další aukce Kemelových kreseb pro Ukrajinu. Můžete i limitovat

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Karikaturista deníku Práva a Novinek Miroslav Kemel bude po roce opět dražit třicet svých kreseb. A to za stejným účelem - pomoci Ruskem napadené Ukrajině. Před rokem aukce vynesla 711 900 korun. Výtěžek té letošní je určen nadaci Člověk v tísni, která na Ukrajině pomáhá.

Foto: Miroslav Kemel, Právo

Jedna z kreseb, které si můžete v aukci pořídit.

Článek

Samotná aukce se bude konat 15. května a vyvolávací cena každé z karikatur bude 500 Kč. Kemel je namaloval na tabletu a každou z nich vytiskne na A3 formát. K novým majitelům poputují podepsané. Není však nutné čekat až přímo na aukci.

„Samotná aukce na platformě Livebid.cz sice proběhne až 15.5. v 18:00, zájemci o svého favorita ale mohou zabojovat už nyní takzvaným limitováním. K vybrané kresbě v katalogu přiřadí nejvyšší částku, za kterou by ji chtěli koupit, a pokud ji konečná částka nepřesáhne, dílo získají automaticky. Pro milovníky dramatu pak určitě doporučujeme účast na samotné aukci, během které se jistě strhne velký boj,“ poznamenává Martin Semerád, zakladatel aukčního portálu Livebid.cz.

Pomoc je stále potřeba

Pro zopakování aukce se Miroslav Kemel rozhodl, protože je přesvědčen, že podpora Ukrajiny nepřestává být potřeba. Má podle něj stále hluboký smysl.

„Nálada ve společnosti se po roce bojů proměňuje, lidé jsou zprávami o válce kousek za našimi hranicemi už unavení, drtí je inflace, mají často finanční problémy. Jejich obavy zcela chápu, ale jsou to pořád obavy jiného řádu, než jaké mají obyvatelé bombardovaných měst napadené Ukrajiny,“ uvedl s tím, že bude moc rád za každého kupce, který si může obrázek dovolit.

Aukce probíhá zde. Partnerem sbírky je nadace Znesnaze21 a Novinky.cz.

Kemelovy vtipy vynesly statisíce pro Ukrajinu

Domácí

Reklama

Výběr článků

Načítám