Hlavní obsah

Je to papalášství a parazitování na Gottovi, plísní Kremlíka opozice

Novinky, ren

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Papalášství a parazitování na Gottově smrti, tak hodnotí opoziční politikové chování ministra dopravy Vladimíra Kremlíka (za ANO). Ten sice přijel na Žofín uctít památku Karla Gotta, ale místo toho, aby si vystál hodinovou frontu, tak předběhl.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Ministr dopravy Vladimír Kremlík dorazil do paláce Žofín na rozloučení s Karlem Gottem. Předběhnutím fronty naštval svého šéfa, premiéra Babiše.

Článek

„Už jako děti jsme se učili, že předbíhat se nemá. Platí to stále. Na pietu se nechystám,” reagoval Novinkám na chování ministra dopravy lídr ODS Petr Fiala.

Jeho další opoziční kolegové ministrův přístup označují za papalášství a politické parazitování na Gottově smrti. Ani oni se na pietu nechystají.

Skandál na Gottově pohřbu: ministr Kremlík předběhl frontu, Babiš se zlobí

Domácí

„Celou dobu říkám, že je mi proti srsti jakékoliv politické parazitování na smrti Karla Gotta. Pokud je umocněné papalášským předbíháním, tím hůře. Odchod Karla Gotta je především neštěstím pro jeho blízké, ne šancí pro politiky na sebeprezentaci,” uvedl šéf Starostů Vít Rakušan.

Stejně to vidí i předseda TOP 09 Jiří Pospíšil. „Je to otázka charakteru každého politika, zda se chová jako papaláš a zneužívá svou funkci. Je to trapné, když na pietní akci takto předbíhá. Papaláši předbíhají, politici čekají ve frontě,“ reagoval na postup Kremlíka Pospíšil.

Komunisté Kremlíkovi doporučují víc pokory. „Myslím, že by mu neškodilo více pokory,” uvedl v pátek odpoledne šéf KSČM Vojtěch Filip.

Ministr dopravy Vladimír Kremlík (za ANO) přijel na Slovanský ostrov krátce po poledni služebním vozem. Zřejmě se mu ale nechtělo stát několikahodinovou frontu, a tak předběhl. Premiér Andrej Babiš (ANO) to označil za nepřijatelné. Ministr se následně omluvil.

Kdy a kde bude pohřeb Karla Gotta? Podívejte se na celý program k rozloučení

Karel Gott

Reklama

Výběr článků

Načítám