Hlavní obsah

Je to naše poprvé. Alenka Mihulová si mě vybrala, říká Dalibor Gondík o setkání na divadelních prknech

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Od letošního února doplňuje repertoár Divadla Ungelt představení Stůl pro dva, ve kterém excelují Alena Mihulová s Daliborem Gondíkem. Při této příležitosti se potkali poprvé a hned si podle svých slov padli do oka. I přesto, že jsou zcela odlišní a úplně jinak vychovaní. O svém vztahu se rozpovídali před kamerou Novinek.

Stůl pro dva s Daliborem Gondíkem a Alenou MihulovouVideo: Novinky

 
Článek

„V Divadle Ungelt se nehrají obyčejné kusy. Vždy je to něčím speciální a herci rádi říkají: ‚Přijďte, protože je to jedinečné,‘ ale tato hra je opravdu zvláštní,“ rozpovídal se Dalibor Gondík.

Zvláštní je prý nejen formou a obsahem, ale i různými detaily. „To je třeba moment, kdy se z herců stanou kulisáci,“ dodal. „Já jsem lepšího kulisáka, než je Dalibor, neviděla. A to myslím vážně,“ dodala Alena Mihulová.

Děj je podle herců těžko popsatelný. Režisér představení Pavel Ondruch uvedl, že Stůl pro dva je potvrzením toho, že nejsilnější milostné příběhy jsou ty nejobyčejnější.

Herec Milan Hein: Bratrství s Františkem Němcem předstírat nemusíme

Kultura

„V komunitním centru se potkává stárnoucí boomer a temperamentní učitelka zumby. Jejich kolize je zárukou skvělé divadelní komedie, za kterou mladý dramaturg londýnského Národního divadla Stewart Pringle v roce 2017 získal nejprestižnější ocenění pro začínající dramatiky ve Velké Británii,“ dodal režisér.

Foto: Novinky

Stůl pro dva s Daliborem Gondíkem a Alenou Mihulovou

„Divák tam vlastně zažije během dvakrát čtyřiceti minut půl roku života. To není úplně obvyklé,“ řekl Gondík.

„Já myslím, že docela dobré je, že tím, jak jsou dva hlavní hrdinové rozdílní, to skýtá možnost humoru. Oni se dotýkají jeden druhého, uráží se nechtěně jenom z rozpaků a z toho, že spolu neumí komunikovat,“ vysvětlila herečka.

„Oni jsou to vlastně takoví dva chudáci, kteří mají spoustu svých starostí a problémů a vnitřních rozporů. Je to ale psané lehkou formou a myslím, že my to i zlehka hrajeme. To dává prostor legraci,“ prozradila Alena Mihulová. „Hra je navíc krátká, svižná, to já oceňuji,“ dodal Dalibor Gondík.

„Naše poprvé“

Herci se profesně setkávají vůbec poprvé. Gondíka si vybrala právě Alena Mihulová. „Já myslel, že si dělají legraci. Ne z negativního pohledu, ale říkal jsem si, že se asi spletli,“ připomněl herec.

RECENZE: O bratrství a životě až na krev

Kultura

„Já myslím, že jsme si k sobě našli hned cestu i přesto, že jsme vychovaní úplně jinak, stejně jako naše postavy,“ vysvětlil.

„Dalibor je pragmatický, logický, intelektuální člověk, velmi vzdělaný, takže já jsem se ještě i poučila. To já jsem oproti němu intuitivní puďák,“ prozradila kameře Alena Mihulová.

Foto: Novinky

Herečka Alena Mihulová v šatně divadla

Herečce přišel Dalibor Gondík na roli přesný údajně fyziognomií. „Říkala jsem si, že fyziognomie také možná o něčem vypovídá. Já jsem Dalibora znala z nováckých anekdot, které dělal se svou sestrou Adélkou. Přišlo mi, že jsou strašně sehraní, a to jsem si také přála. Teď už to mám,“ dodala.

V šatně před představením jim to klape, stejně jako na prknech Divadla Ungelt, a to i přesto, že herec má rád svůj klid a toho se mu ne vždy dostane.

„Já si automaticky sedám sám, a to i v jiných divadlech,“ vysvětlil. „Já strašně ráda slyším, že to není osobní. Já ho ale stejně nenechám. Kdykoliv ho vidím, tak se na něj vrhám, objímám ho a dotýkám se ho,“ prozradila s úsměvem herečka.

Jitka Smutná: Můj coming out byl protest, za který jsem dostala odplatu

Styl

Richard Krajčo: Maso mi nechybí, naopak cítím, že mi vegetariánství prospívá

Styl

Může se vám hodit na Firmy.cz: Divadlo Ungelt

Reklama

Výběr článků

Načítám