Hlavní obsah

Jaký film je nejvíc sexy?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve čtvrtek vstupuje do kin film Hranice lásky, který se snaží prozkoumat vztahy a zjistit, zda mladí lidé mají vůbec nějaké hranice. Svou světovou premiéru si odbyl na karlovarském filmovém festivalu, kde získal cenu Fipresci a stal se jedním z nejvíce diskutovaných filmů.

Foto: KVIFF

Z filmu Tomasze Wińského Hranice lásky (2022)

Článek

Ve své době podobné vášně budily filmy, které se erotikou, vztahy a sexem také zabývaly. Například 9 a 1/2 týdne z roku 1986, o tři roky později Sex, lži a video, Základní instinkt (1992), či Spalující touha (1999). Jaký z nich je nejvíce sexy?

9 a 1/2 týdne

Foto: Profimedia.cz

9 a 1/2 týdne

Umělecká manažerka v podání Kim Basinger nemá na muže moc štěstí. Příchod tajemného muže, kterého si zahrál Mickey Rourke, však její život rozvrátí naruby a mladá žena zažije necelých deset týdnů plných rozkoše a ohledávání limitů ve vztahu. Žhavá romance plná tajemství a nečekaných zážitků se zamýšlí nad upřímnými city a i dnes ukazuje, jak by měla správná vášnivá romance vypadat.

Sex, lži a video

Foto: Profimedia.cz

Sex, lži a video

Milostný čtyřúhelník, kde figuruje právník, jeho žena, milenka a dávno ztracený přítel, si pro svůj debutový snímek vybral režisér Steven Soderbergh. Mozaika sleduje třicátníky sdílející a navzájem si pomáhající se svými problémy skrze intimní výpovědi na videokameru. Citlivý portrét, ve kterém ženy polemizují nad svou sexualitou a zamýšlejí se nad tématy, jež jsou jinak tabuizována, je výjimečně chytrým filmem hovořícím o niterných problémech, aniž by kdykoliv zašel za hranu vulgarity.

Základní instinkt

Foto: Profimedia.cz

Základní instinkt

Drsný detektivní příběh plný násilí, sexu a manipulace má na svědomí jeden z největších režijních provokatérů Paul Verhoeven. Příběh detektiva, který se střetne s vražedně svůdnou spisovatelkou s velkým tajemstvím, kterou ikonicky ztvárnila Sharon Stone, obsahuje snad jednu z nejznámějších scén, kde to erotickým napětím přímo čiší. Thriller z roku 1992 patří k tomu nejlepšímu, co může žánr nabídnout, a garantujeme, že na sekáček na led se už nikdy nebudete dívat tak jako dřív.

Spalující touha

Foto: Profimedia.cz

Spalující touha

Studie rozkladu manželství ve stínu tajemného kultu se stala posledním snímkem legendárního režiséra Stanleyho Kubricka. V adaptaci Snové novely Arthura Schnitzlera, která už v době svého vydání vyvolala obrovský rozruch a pohoršení, září Nicole Kidman a Tom Cruise, kteří v době natáčení i mimo filmové plátno tvořili manželský pár. Výjimečně rafinovaný portrét muže na pochybách a rozpadu jednoho vztahu je nabitý tajemnou a podmanivou energií, a díky svému mystickému prostředí dostává ještě nový rozměr.

Hranice lásky

Foto: archív Hany Vagnerové

Hranice lásky

Debut českého režiséra s polskými kořeny Tomasze Wińského je zjevením na české filmové scéně. Erotická lovestory, na jejímž scénáři se podílela i představitelka hlavní role Hana Vagnerová, sleduje mladý pár, jež se rozhodne svůj vztah otevřít sexuálním experimentům. Žhavý film s hvězdným obsazením je svěžím větrem v tuzemském filmu, trefně pojmenovává současné intimní problémy a nabízí zamyšlení nad vlastními vztahovými limity diváků.

Anketa

Jaký film je podle vás nejvíce sexy?
9 a 1/2 týdne
18,6 %
Sex, lži a video
2,5 %
Základní instinkt
68,7 %
Spalující touha
5,7 %
Hranice lásky
4,5 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 3799 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Související články

Hranice lásky nejen o sexuálních experimentech

Do českých kin míří film Hranice lásky, který nenechá nikoho chladným. Film režiséra Tomasze Wińského totiž otevírá témata otevřených vztahů či sexuálních...

Výběr článků

Načítám