Hlavní obsah

Vagnerová o novém filmu Hranice lásky: Měla jsem v plánu navštívit swingers party

Karlovy Vary

Film Hranice lásky režiséra Tomasze Wińského, který soutěží v rámci letošního karlovarského festivalu, oťukává hranice otevřeného vztahu a polyamorie. Herečka Hana Vagnerová, jež má ve filmu hlavní roli a podílela se i na scénaři, Novinkám přiznala, že v rámci příprav filmu, který intimními scénami nešetří, zvažovala i návštěvu swingers party.

Vagnerová o novém filmu Hranice lásky: Měla jsem v plánu navštívit swingers partyVideo: Novinky

 
Článek

Film Hranice lásky zkoumá možnosti toho, zda a jak může ve vztahu dvou lidí fungovat otevřený vztah či polyamorie, tedy když člověk žije v několika milostných vztazích.

Vagnerová tak přiznala, že v rámci příprav byla ve hře i návštěva swingers party.

„Musím říct, že jsme to měli v plánu, ale přišel covid a vše se zastavilo. Ale opravdu jsem to ze studijních důvodů měla v plánu. Říkala jsem si, že se tam dá přijít, člověk je oblečený a jenom kouká,“ řekla Novinkám Vagnerová.

Foto: KVIFF

Vagnerová v hlavní roli ve filmu Hranice lásky

„Ve výsledku si myslím, že to nebylo nutné, takže jsem opravdu nikde na swingers party nebyla, ani v rámci studia. Ale hodně jsme se bavili s lidmi, kteří prožívají otevřený vztah, zažívají polyamorii nebo navštěvují swingers party. Až jsem byla překvapená, jak časté to je,“ dodala s tím, že jí přišlo, že oproti některým svým známým vede celkem konzervativní život.

Foto: KVIFF

Ve filmu Hranice lásky se intimními scénami nešetří

Přiznala ale, že právě kontakt s lidmi, kteří zažívají otevřený či polyamorní vztah, jí pomohl s prvotními odsudky, které k podobným formám vztahu měla.

Film o polyamorii ze začátku odmítly Křenková i Maximová

MFF KV

„Když jsme to na začátku napsali, tak vznikla verze, která byla hodně kritická, právě protože jsme se vůči tomu potřebovali vymezit. Takže jsme se s lidmi bavili a opravdu jsem dospěla do fáze, kdy si říkám, že to může fungovat, že jsou lidé v tomto soužití šťastní. Zároveň jsem si ale potvrdila, že pro mě to není, já bych to nedokázala,” dodala.

Stud byl minimální

Vagnerová se Novinkám také zmínila, že i přes to, jak moc film pracuje s intimními a milostnými scénami, zažívala na place minimální pocit studu.

„Trénovali a zkoušeli jsme tím, jak jsme se o postavách bavili a vyvíjeli jsme je, takže jsme se nějakým způsobem na sebe napojovali. Zvykli jsme si na sebe, i se štábem jsme se znali,” popsala s tím, že právě blízkost, kterou k sobě se měli, byla důležitá při práci s vlastním studem.

„Takové ty herecké historky, že vždy přišli na plac první den, podali si ruku a pak museli hrát ty nejvíc intimní scény, to si myslím, že vlastně nemůže vůbec fungovat. Jsme stále lidi, takže míra studu, nějakého překvapení tam je,“ dodala herečka.

Spíše než stud ale pro ni bylo složitější ukázat snímek, kde se intimními scénami opravdu nešetří, svému partnerovi, kterým je o čtyři roky mladší Francouz Nicolas Escavi.

„Viděl plakát a samozřejmě jsem byla lehce nervózní mu to ukázat. I když je skvělý, chápe, že je to role, a opravdu mi nedělal žádnou scénu ani nátlak, tak když si představím, že je to opačně, tak by to bylo pro mě těžké sledovat,“ zmínila před premiérou snímku v pondělí v Karlových Varech v Domě ČT, kde film přiblížili jeho tvůrci.

Film Hranice lásky polského režiséra Tomasze Wińského, který působí a točí v Česku, soutěží v hlavní sekci letošního karlovarského festivalu. Do kin by měl film přijít na podzim.

Reklama

Výběr článků

Načítám