Hlavní obsah

Irské dny v Praze

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Devatenáctý a dvacátý listopad budou "irskými dny" v Praze. V klubu Vagon vystoupí od 21 hodin nejdříve keltský bluesman Barry McCabe a den poté The Hogs předvedou tradiční irské hospodské písničkářství.

Článek

Největšími vzory devětačtyřicetiletého McCabea, který spojuje irskou melodiku s bluesrockem, byli Fleetwood Mac a Rory Gallagher. Za dlouhá léta hraní se na pódiu setkal i se ZZ Top, Walterem Troutem, Ten Years After či Canned Heat.

"Celý život poslouchám B.B. Kinga, Freddieho Kinga, Stevieho Raye Vaughana, Ronnieho Earla, Waltera Trouta nebo Ry Coodera, jsem ale taky nadšený z řady irských muzikantů, kteří se dokázali prosadit ve světě, tedy z lidí jako je Van Morrison, Thin Lizzy, Clannad nebo The Chieftains," říká McCabe.

Irská skupina The Hogs to rozbalí s kytarou, banjem a také s českým harmonikářem Václavem Koubkem, s nímž Česku vydali desku u Indies Records.

Loni se představili na festivalu Eurotrialog Mikulov či Trutnov Open Air a vyprodali několik klubových představení. Během pobytu v Česku se The Hogs potkali u piva s harmonikářem Koubkem, okamžitě si padli do oka a dohodli se na vytvoření společného projektu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám