Hlavní obsah

Skupiny Jelen a Rybičky 48 soudí, že je lepší se opít. Mají společný videoklip

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po loňském vyprodaném koncertě v pražské O2 areně se skupina Jelen připravuje na dva květnové koncerty v ostravském Gongu s Janáčkovou filharmonií (7. a 8. května) a vrátila se do prostředí divadel. Klipem k písní Je lepší se opít, který zachycuje spolupráci se spřízněnou kapelou Rybičky 48, připomíná své loňské úspěšné album Všechno bude dobrý. Klip má na Novinkách premiéru.

Skupiny Jelen a Rybičky 48 v klipu k písni Je lepší se opítVideo: SinglTon

 
Článek

Režisér Jan Frýba v něm zaznamenal atmosféru nahrávání s myšlenkou na krátký dokument. Nakonec se ukázalo, že materiál lze využít k sestříhání regulérního videoklipu.

Jindra Polák, zpěvák a kytarista kapely Jelen, říká: „Tuhle písničku jsme napsali už před několika lety, dokonce jsme ji hráli na koncertech, ale když jsme se ji pokoušeli ve studiu zaznamenat, jako by tomu vždycky něco chybělo.“

Foto: SinglTon

Skupiny Jelen a Rybičky 48 na společné fotografii při nahrávání klipu k písni

„Zároveň jsme už dlouho chtěli udělat společnou nahrávku s našimi kamarády, Rybičkami 48. Napadlo nás, že právě tahle skladba by třeba mohla být společným projektem. Jakmile kluci dorazili do studia, zapojili nástroje a hrábli do strun, bylo jasné, že to, co přinesli, je přesně to, co písničce chybělo: smršť rockabillypunkové energie v kombinaci s nasazením a smyslem pro humor. Bylo to rozhodně jedno z nejzábavnějších natáčení, jaké jsme kdy zažili, a výsledkem je jedna z našich nejoblíbenějších nahrávek,“ dodal.

Jelen vzpomíná na vyprodanou halu v klipu k písni Miluju tě

Kultura

RECENZE: Dobré časy kapely Jelen trvají

Kultura

Reklama

Výběr článků

Načítám